Un cutremur cu magnitudinea 4,0, la Ischia, o mare insulă din Golful Napoli (sudul Italiei) frecventată de turiști, a făcut luni seară doi morți, în timp ce echipele de salvare încercau la primele ore ale zilei de marți să scoată de sub dărâmături trei copii în viață, scrie AFP, citat de Agerpres.

Echipele de intervenție au recuperat de sub dărâmături trupul unei femei, în zona Casamicciola, locul în care a fost găsită și prima victimă, ucisă de tencuiala căzută de la o biserică. O femeie în vârstă a murit ucisă de cărămizile căzute dintr-o biserică, în timp ce s-au înregistrat și 25 de persoane rănite ușor.

În cursul nopții de luni spre marți, echipele de salvare încercau în aceeași comună să scoată de sub dărâmături trei copii, cu vârste de 17, 4, respectiv 6 luni, care se auzeau vorbind, a precizat prefectura Napoli.

Potrivit unui mesaj pe Twitter al pompierilor, un bărbat a ieșit viu de sub imobilul său prăbușit, în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT). Este vorba despre tatăl a trei băieți (dintre care un bebeluș), au afirmat mai multe media italiene. Mama, teafără și nevătămată, este cea care ar fi dat alarma.

„La Casamicciola, un imobil s-a prăbușit și trei persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături: două femei și un bărbat”, a precizat într-o conferință de presă cu câteva ore mai devreme șeful departamentului de protecție civilă, Angelo Borrelli.

Au fost afectate două comune în mod deosebit: Casamicciola și Lacco Ameno din vecinătate.

Seismul principal a fost urmat de 14 replici minore, a adăugat Angelo Borrelli.

Mai multe imobile din comună s-au prăbușit, iar altele prezintă numeroase crăpături amenințătoare.

Canalul de informații Rai News 24 a difuzat imagini cu turiști așezați lângă mașinile lor pline cu valize. Alții stăteau pe bănci sau în grădinile caselor.

Potrivit presei italiene, multe mașini așteptau în portul Ischia pentru a se îmbarca și a traversa la Napoli cât mai curând. Un feribot a plecat în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT), iar altul era prevăzut două ore mai târziu.

Pe de altă parte, singurul spital de pe insulă, de la Lacco Ameno, care inițial fusese evacuat, a primit autorizația să își redeschidă ușile. Mai mulți pacienți au fost transportați cu elicopterul spre alte spitale.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

Insula Ischia a fost frecvent lovită de seisme, dintre care cel mai grav în iulie 1883. Cu o magnitudine de 5,8, el a făcut peste 2.000 de morți, printre care familia filosofului Benedetto Croce, în vârstă de 17 ani la acea dată și scos în viață de sub dărâmături.

 

 

65 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =