Caută
Close this search box.

”Mariţa”, de Cristi Iftime, a câştigat trofeul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul

Pelicula ”Mariţa”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, a primit, sâmbătă seară, trofeul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul.

Trofeul şi premiile secţiunii de scurtmetraj au fost acordate în urma votului publicului.

În competiţia de lungmetraje au fost selectate şase filme din Sri Lanka, India, Columbia, România, Israel şi Olanda.

”Vin aici de zece ani, de când fac selecţia, şi a fost pentru prima dată când o parte atât de mare din public a votat”, a declarat Ludmila Cvikova la gala de închidere a festivalului, citată de News.ro.

Trofeul a fost ridicat de actorul Adrian Titieni, protagonistul lungmetrajului. El a mulţumit publicului şi a adăugat: ”Acum zece ani am fost la Aspen Shortfest, unde filmul «Valuri» al lui Adrian Sitaru a câştigat un premiu. Fiind reprezentantul filmului, a trebuit să mă supun rigorilor: premianţii îi serveau pe cei o sută de invitaţi, în ultima seară. Un regizor belgian i-a scris un e-mail lui Adrian Sitaru şi i-a spus: Nu ştiu ce performanţă a făcut actorul în filmul tău, dar vreau să-ţi spun că este un chelner desăvârşit. Cât despre «Mariţa», nu ştiu ce performanţă am făcut în film, dar vreau să spun că de fiecare dată când făceam câte un drum cu maşina, cu tot felul de aparate de filmat pe ea, directorul de imagine îmi mulţumea pentru că am condus foarte bine. Mulţumirile astea erau şi în ochii regizorului. Cu alte cuvinte, nu ştiu ce performanţă am făcut, dar ştiu că acea maşină a fost condusă foarte bine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri