Premierul Mihai Tudose a decis, luni, rechemarea din funcție a consulului României la Lisabona, Alina Dociu, după ce două curse Lisabona – București au fost anulate iar gestionarea situației a fost una total neprofesionistă, informează Agerpres citând surse guvernamentale.

Premierul a vorbit la telefon cu unii dintre turiștii români afectați și le-a spus că situația va fi rezolvată. De asemenea, șeful Guvernului și-a cerut scuze că reprezentanții diplomatici ai României în Portugalia nu au rezolvat problema, potrivit surselor citate.

Ministerului Afacerilor Externe a informat că reprezentanții misiunii diplomatice de la Lisabona au întreprins, încă de la momentul sesizării, demersuri pentru a verifica situația cetățenilor români.

„De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice se află în legatură permanentă cu grupul de cetățeni români, precum și cu agenția de turism din România, pentru a identifica soluții în rezolvarea situației în care se află aceștia. Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține contactul neîntrerupt cu compania aeriană și agenția de turism din România, fiind pregătită să acorde asistență consulară”, precizează MAE.

Peste 70 de turiști români au stat două zile pe aeroportul din Lisabona, după ce aeronava s-a defectat, iar compania TAP Portugal nu a găsit soluţii pentru a-i aduce acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.