Androidul Huawei a depășit Apple în vânzările de telefoane mobile, fiind o adevărată premieră în acest sens, informează The Verge.

În perioada iunie-iulie Huawei a înregistrat cifre foarte bune în vânzări, reușind să obțină rezultate mai bune decât Apple, şi a trecut pe locul al doilea în clasamentul producătorilor de smartphone-uri.

Potrivit studiului Counterpoint Research Apple şi Huawei au împărţit în luna iulie o cotă de piaţă situată în jurul pragului de 12%, cu un uşor avans pentru compania asiatică. Totuşi, poziţiile s-ar putea inversa în perioada imediat următoare, odată ce lansarea modelului iPhone 8.

Dacă datele celor de la Counterpoint vor fi confirmate şi de rezultatele financiare trimestriale ale celor două companii, este o performanţă deosebită pentru cel mai important producător chinez de smartphone-uri. Meritul acestei performanţe ar fi datorat investiţiilor făcute de Huawei în cercetare, dezvoltare şi producţie, dar şi marketing-ului creativ şi din ce în ce mai agresiv.

Pentru Apple, însă, este doar o pierdere temporară, existând toate şansele ca din toamnă, după lansarea noilor iPhone-uri, compania americană să-şi recapete poziţia. Chiar şi aşa, individual, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus rămân cele mai vândute smartphone-uri.

Pentru Huawei, conform Counterpoint, perspectivele de creştere pe termen scurt şi mediu nu sunt încurajatoare. În afară de China, smartphone-urile Huawei mai sunt populare în Europa, Estul Mijlociu şi America Latină. Pe de altă parte, prezenţa companiei este slabă în Statele Unite, Asia de Sud şi India.

De altfel, Huawei nu are niciun telefon în top 10 smartphone-uri vândute în luna iulie, portofoliul său fiind ca o echipă muncitoare dar lipsită de vedete. Huawei ar putea investi şi mai mult în marketing pentru ca flagship-urile sale se devină mai cunoscute şi să tragă după ele brandul companiei.

sursa: digi24.ro

168 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here