Documentul desecretizat de MApN arată că Armata i-a hrănit pe cei care au participat la Mineriada din 13-15 iunie.

Un document al Ministerului Apărării, publicat de PressOne, demonstrează că Armata i-a hrănit şi i-a echipat pe minerii care au devastat Capitala în iunie 1990.

Nota internă a fost secretizată până acum o lună, când a fost cerută de procurorii care instrumentează dosarul Mineriadei. În acest caz au fost trimiși în judecată mai mulți demnitari din acea perioadă, printre care fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Petre Roman.

În această adresă, general-maior Ioniță Botoș îi cere adjunctului ministrului Apărării Naționale, generalul Vasile Ionel, să aprobe scăderea din inventar a unor alimente și obiecte de igienă care au fost date minerilor.

În anexele documentului sunt trecute cantitățile exacte. De exemplu, aproape 5.500 de pâini, peste 4.000 de conserve, 750 de periuțe de dinți și 590 de săpunuri.

Procurorii Parchetului General au trimis în judecată dosarul Mineriadei din iunie 1990 abia la 27 de ani de la sângeroasele evenimente.

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Virgil Măgureanu au fost acuzați oficial de infracțiuni împotriva umanității.

Dosarul are 413 volume, iar rechizitoriul peste 2.000 de pagini.

1 COMENTARIU

  1. se supara foc -chiar!- unii cand zicem ca si in armata exista treuri intregi de putregai rancezit, s-a tinut ascuns si acest lucru, tocmai pentru a da posibilitatea fostilor colonei, etc. sa devina generali si sa iasa la pensii de zeci de mii pe luna, pentru PATRIOTICUL(!!!) MOTIV, ca au impuscat populatia si i-au hranit pe teroristii lui cozma-(la)racoare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here