Cântăreața de origine canadiană, Avril Lavigne, a fost desemnată de McAfee, compania de software pentru securitatea cibernetică, ca fiind cea mai periculoasă celebritate din 2017, din cauza riscurilor potențiale legate de căutarea numelui ei online, potrivit presei internaționale.

Studiul efectuat de McAfee pentru al 11-lea an consecutiv a ajuns la concluzia că a căuta numele artistei pe internet generează cele mai periculoase rezultate, care i-ar putea expune pe consumatori la site-uri periculoase și malware, informează Agerpres.

Cântăreața de 32 de ani este prima femeie muzician care ocupă locul întâi în top zece, luându-i locul în acest clasament de neinvidiat actriței Amy Schumer.

Lavigne este urmată de alți muzicieni în acest top zece al celor mai periculoase personalități pentru căutările cu numele sau de mp3-uri gratuite care generează cele mai multe site-uri potențial periculoase. Locul al doilea este ocupat de Bruno Mars, urmat de Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Diddy, Katy Perry și Beyonce.

„În lumea noastră digitală, vrem albumele cu ultimele hituri, videoclipuri, filme și chiar mai mult, imediat, pe dispozitivele noastre”, a declarat într-un comunicat șeful departamentului de securitate pentru consumatori de la McAfee, Gary Davis.

„Consumatorii de multe ori pun pe primul plan bunul lor plac, comportându-se riscant atunci când dau click-uri pe linkuri care promit cel mai nou conținut legat de celebrități. Este imperativ să aibă răbdare și să ia în considerare riscurile asociate cu căutarea unui conținut care poate fi descărcat. A gândi înainte de a da click înseamnă mult din punctul de vedere al securității online”, a dat el asigurări.

196 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here