„Eine Kleine Nachhtmusik”, spectacol de teatru coregrafic semnat Gigi Căciuleanu va fi prezentat în premieră la Festivalul Internațional „George Enescu”,  pe scena Ateneului Român, miercuri, 13 septembrie, ora 22:30.

One man show-ul lui Lari Georgescu pe muzica lui W.A. Mozart, textele lui Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original din Comedia Dell’Arte aparţinând lui W. A. Mozart, este o coproducție a UNTEATRU, Fundația ART Production & Gigi Căciuleanu Romania Dance Company și Kult Studio.

„…Mozart pe drum de seară…

Spectacolul este o metaforă a „singurătăţii creatorului de cursă lungă”.

Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă,

Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna:

Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist…

Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând…

Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei” Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metaforă.” , apreciează Gigi Căciuleanu.

Scenografia spectacolului este semnată de Vladimir Turturică, iar light design-ul este asigurat de Dragoş Mărgineanu.

„Într-o destăinuire cu valențele unei profesiuni de credință, W. A. Mozart spunea (referitor la scriitură) că nu știe să aranjeze frazele în chip artistic, încât să producă lumină și umbră, afirma că nu este un dansator, dar că știe precis cum să potrivească sunetele astfel încât să obțină desăvârșirea armoniei în muzică. Dar iată cum aici, muzica celebrei sale „Eine Kleine Nacht Musik” ajunge să se alieze cu alte arte și să împlinească acel dor de poezie și de dans al geniului nepereche, să fie în osmoză cu mișcarea grăitoare, investită cu sens și simțire, a cuvintelor și a corpului omenesc, în această mereu cuceritoare și copleșitoare formulă de teatru coregrafic”, declară Gigi Căciuleanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here