Caută
Close this search box.

Klemm: SUA e îngrijorată de propunerile ministrului Justiției. Ce pregăteşte Tudorel Toader

Ambasadorul Hans Klemm a declarat, joi, pentru Digi24, că Statele Unite sunt îngrijorate că propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma justiției ar putea întoarce România din drumul pe care l-a parcurs până acum, şi anume de model în regiune pentru lupta anticorupție.

„Credem cu tărie că România este în acest moment pe drumul cel bun și că va rămâne pe acest drum în următorul deceniu. Desigur, va reuși să facă acest lucru prin cooperarea cu firmele americane și în cadrul alianței NATO. Suntem foarte încântați”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, referindu-se la achizițiile militare ale României și la consolidarea apărării.

Guvernul va sesiza CCR. Ministerul Justiției redactează solicitarea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că instituția pe care o conduce va redacta „probabil până luni” o solicitare adresată Curții Constituționale pentru a clarifica conflictul cu DNA pe tema hotărârilor de guvern și a ordinelor de ministru.

Tudorel Toader a precizat că Ministerul Justiției doar redactează această solicitare, începând de joi, dar trimiterea ei la CCR este de competența prim-ministrului.

Toader a spus că judecătorii constituţionali vor trebui să precizeze dacă, în condiţiile în care deja Curtea a stabilit că procurorii nu pot face anchete în ceea ce priveşte ordonanţele, pot face astfel de anchete vizând hotărârile de guvern.

Conflictul are legatură cu dosarul de corupție Belina, în care sunt vizate Sevil Shhaidehh și Rovana Plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri