Păsări în diferite culori și mărimi care sunt primite de un porumbel devin protagonistele unui album ilustrat pentru copii, intitulat ‘Imagine’, care îi învață pe cei mici mesajele de pace ale cântecului revoluționar compus de John Lennon în 1971, relatează EFE.

Data de 21 septembrie, când se aniversează Ziua Internațională a Păcii, a fost aleasă pentru publicarea acestei cărți care va fi lansată simultan în mai multe țări și ale cărei drepturi de vânzare vor fi destinate exclusiv organizației Amnesty International, care și-a ales ca imn ‘Imagine’.

„Toți oamenii trebuie tratați în mod egal, indiferent de unde sunt și de limba pe care o vorbesc. Precum porumbelul din această carte care acceptă toate celelalte păsări, oricare ar fi coloritul penelor sau forma ciocului lor”, scrie Yoko Ono în prologul acestei cărți, publicată de editura Flamboyant, și care reproduce textul celebrului cântec ‘Imagine’ cu ilustrații semnate de artistul grafic francez Jean Jullien.

Jullien a încercat să redea prin ilustrațiile sale valori precum toleranța și respectul față de restul omenirii pe care o apără Lennon în cântecul său, a cărui coautoare este Yoko Onno. Este o carte foarte specială pentru văduva lui Lennon care își exprimă mulțumirea în acest prolog pentru faptul de a vedea textul scris de soțul său într-un album pe care îl consideră frumos.

„Cu ‘Imagine’ a compus un cântec prin care cerea pace pentru întreaga lume iar azi este nevoie de pace mai mult ca oricând, prin urmare cuvintele lui sunt în continuare foarte importante”, asigură Yoko Onno. „Ar trebui să avem mereu în suflet iubire și să ne ajutăm unii pe alții. Să împărțim ceea ce avem cu alții și să-i apărăm pe cei care nu sunt tratați corect”, adaugă văduva lui Lennon.

Este ceea ce face acest porumbel care călătorește cu metroul cu o geantă plină cu ramuri de măslin, apoi se ridică în zbor deasupra mării pentru a despărți doi pescăruși care se ceartă pe un pește și care protejează cu aripile sale alte păsări. Deși cartea se adresează copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, editura este de părere că versurile scrise de Lennon ar trebui să devină „un imn mondial” pe care adulții să-l împărtășească copiilor și nepoților lor…. un mesaj de pace.

Amnesty International i-a mulțumit lui Yoko Ono pentru ‘amabilitatea’ sa de a permite să folosească în această carte „minunatele versuri” ale lui John Lennon. Odată cu acest album, editura a organizat și un concurs de desen în școli astfel încât copiii să-și aducă contribuția la ‘Imagine’ desenând orice pasăre pe care o doresc.

Egalitate și diversitate subliniază Yoko Ono Lennon în prologul său, în care îi încurajează pe copii să se poarte frumos cu toată lumea, nu doar cu familia sau cu prietenii și să-și aducă contribuția în fiecare zi, asemenea unui grăunte de nisip. „Toate lucrurile bune pe care le facem pot contribui la îmbunătățirea lumii. Închipuiți-vă (Imagine) că împreună putem instaura pacea”.

Sursa foto: (c) John Lennon / Facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.