Interpolul a confiscat medicamente contrafăcute şi interzise în valoare de 51 de milioane de dolari în urma unei operaţiuni la care au participat 123 de state, inclusiv România, informează site-ul organizaţiei internaţionale de cooperare a forţelor de poliţie.

Magnannews a avertizat despre existența acestor medicamente în România, încă din luna mai, arătând faptul că acestea ajungeau în cantități mari inclusiv la gropile de gunoi.

Operaţiunea Interpolului, numită Pangea X, a vizat comercializarea ilicită pe internet de medicamente şi dispozitive medicale și s-a desfăşurat în perioada 12-19 septembrie în peste 123 de ţări.

În urma operaţiunii au fost arestate peste 400 de persoane, confiscate medicamente contrafăcute şi interzise în valoare de 51 de milioane de dolari şi închise peste 3.500 de site-uri.

Forţele de poliţie au confiscat suplimente alimentare, analgezice, medicamente împotriva epilepsiei şi disfuncţiilor erectile, lentile de contact false, potrivit unui comunicat al organizaţiei internaţionale, cu sediul la Lyon.

93 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =