Caută
Close this search box.

Trump în Las Vegas despre controlul armelor: „Nu vom vorbi astăzi despre asta”

Președintele Donald Trump a evitat să vorbească pe tema controlului armelor în timpul vizitei sale în Las Vegas de miercuri, la doar câteva zile după unul dintre cele mai sângeroase atacuri armate din istoria americană modernă. Vizita în statul Nevada vine la scurt timp după ce Trump a vizitat Puerto Rico pentru a studia pagubele provocate de uraganul Maria. În Las Vegas, Donald Trump s-a întâlnit cu politicienii locali, cu membri ai echipelor de intervenție și cu supraviețuitori ai atacului în care 58 de persoane au murit și mai mult de 500 au fost rănite.

Președintele Donald Trump a fost întâmpinat în Las Vegas de către guvernatorul statului Nevada, Brian Sandoval, primarul orașului Las Vegas, Carolyn Goodman și șeful Poliției Metropolitane din Las Vegas, Sheriff Joseph Lombardo. Președintele SUA s-a întâlnit cu o parte dintre supraviețuitorii împușcăturilor de duminică seara, întrucât a vizitat spitalul unde au fost tratați zeci de răniți, University Medical Center of Southern Nevada.

Trump a declarat reporterilor că „tocmai i-a cunoscut pe unii dintre cei mai uimitori oameni” și că s-a întâlnit cu pacienți grav răniți.

„Ești foarte mândru să fii american atunci când vezi treaba pe care ați făcut-o”, a spus președintele SUA personalului medical de la spital.

Deși parlamentarii din Washington se confruntă cu întrebări cu privire la posibilele măsuri de control ale armelor în urma masacrului, Trump a declarat reporterilor că nu va aborda această problema în timpul deplasării în Las Vegas.

„Nu vom vorbi astăzi despre asta”, a declarat Trump unui reporter la spitalul din Nevada.

Americanii au o relație veche și complexă cu armele de foc, dreptul de a fi înarmat fiind înscris în Constituție, cea mai înaltă autoritate legală din SUA. Părerile experților diferă în privința detaliilor, dar părinții fondatori ai Americii considerau că o populație înarmată poate apăra țara de invadatorii străini și în plus, pe vremuri unele regiuni fiind slab populate, locuitorii din zone izolate aveau nevoie de arme pentru a-și apăra pământurile și familiile.

Conform unui raport publicat în iunie de Pew Research Center, 48% dintre americani fie au crescut într-o casă unde existau arme, fie dețin personal arme, iar circa șapte din zece au tras la un moment dat cu arma, chiar dacă nu au deținut niciodată vreuna.

Poliția a găsit zeci de arme de foc și explozibili în camera de hotel și în locuința lui Stephen Paddock, considerat autorul celui mai sângeros atac de acest gen din istoria SUA. Paddock, care s-a sinucis după atac, își acumulase arsenalul aparent legal.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri