Caută
Close this search box.

Dragnea, supărat pe povestea porcului: Acel porc nesimțit și chiar penal

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a negat că ar fi luat parte la o întâlnire în decembrie 2013 unde s-ar fi tăiat și porcul și și-a exprimat totodată disponibilitatea să participe la orice comisie care vizează întâlniri la care au fost prezenți Laura Codruța Kovesi sau Florian Coldea.

„Eu n-am fost în decembrie 2013 la nici o întâlnire de genul ăsta. Dar, dacă este adevărată povestea cu porcul, eu cred că acel porc este un nesimțit și chiar un penal și ar trebui să se verifice foarte atent această situație. Eu zic că asta este o perioadă în care trebuie să vorbească niște oameni care încă sunt în funcții, niște oameni care au fost în funcții și care să vorbească de lucruri serioase. Se discută în ultima perioadă despre sistem, despre posibile defecțiuni ale sistemului, posibile acțiuni ilegale, despre posibile colaborări ilegale între anumite instituții. Nu cred că discutăm acum de povestea porcului. (…) Despre genul ăsta de informații care apar din partea diverselor persoane fizice sau juridice nu înseamnă că nu vom vorbi odată. Nu acum este momentul, acum trebuie să vorbească alții. Când va fi cazul să vorbim, vom vorbi”, a declarat Dragnea la Parlament.

Întrebat dacă a participat la anumite evenimente private alături de Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, Dragnea a spus: „Dacă o să fiu chemat la vreo comisie, o să spun. Și la comisie sunt informații care îi privesc pe români și cred că informațiile care se dau acolo și cuvintele care se spun acolo sunt cele mai grele”.

Joia trecută, la Târgu Jiu, Victor Ponta a declarat că Liviu Dragnea a participat la mai multe întâlniri formale și informale cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și cu fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, spunând despre președintele PSD că a fost „cel mai apropiat om de sistem”.

În replică, Liviu Dragnea a infirmat că ar fi avut vreo astfel de întâlnire privată și că prima întâlnire directă cu Kovesi a avut loc în momentul în care DNA l-a trimis în judecată în dosarul „Referendumul”.

Vineri, întrebat de jurnaliști în legătură cu declarația potrivit căreia Dragnea „tăia porcul” sau participa la evenimente împreună cu Coldea și Kovesi, Ponta a spus: „Da, dacă erau prietenii lui, era normal”.

„Domnul Dragnea s-a tot prezentat ca luptător împotriva sistemului și mi-am adus aminte cum era cel mai bun prieten de fapt. Știți dumneavoastră, vă zice ceva și în privat e cu porcul. Dar haideți să lăsăm minciunile din trecut ale domnului Dragnea, să ne uităm la minciunile de astăzi, la faptul că oamenii așteaptă salariile, pensiile și nu le au”, a susținut Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri