Franța va menține până la 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, restabilite în seara atentatelor din noiembrie 2015, făcând cunoscută ‘persistența’ amenințării teroriste, a anunțat joi Ministerul de Interne francez, informează AFP.

‘Aceste controale vor fi efectuate respectând principiul proporționalității’, afirmă autoritățile franceze în nota din 3 octombrie, când au adus la cunoștința Uniunii Europene decizia lor.

Controalele la frontiere au fost restabilite, conform dispozițiilor din articolele 25 și 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris în 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți.

Una din măsurile de răspuns ale Uniunii Europene la criza refugiaților a fost să le permită statelor membre să impună controale la frontiere în interiorul spațiului de liberă circulație.

Tot joi, Germania și Danemarca au anunțat că vor prelungi cu încă șase luni, respectiv până la 11 mai 2018, controalele la frontiere instituite în urma atentatelor produse în mai multe țări din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.