Caută
Close this search box.

Reporterii greci, în grevă două zile cerând condiții de muncă mai bune

Posturile de radio și televiziune din Grecia nu transmit știri marți și miercuri, deoarece reporterii au intrat în grevă, de la ora locală 05:00 (02:00 GMT), pentru condiții de muncă mai bune, informează agenția germană de presă DPA.

Este a doua oprire a activității în luna octombrie și a patra în două luni, dar în timp ce precedenta a durat 24 de ore, de data aceasta greva este programată să dureze două zile. În acest timp, radiodifuzorii vor transmite doar filme și documentare.

Mișcării de grevă s-au alăturat și agenția națională de presă ANA-MPA și angajații mass-media tipărite, ceea ce înseamnă că nici ziare nu vor fi disponibile miercuri și joi în Grecia.

Sindicatul jurnaliștilor dorește salvarea fondului sărăcit de asigurări de sănătate, salarii mai bune și încetarea practicilor prin care jurnaliștii nu au altă opțiune decât să accepte locuri de muncă cu jumătate de normă mai puțin remunerate.

Reporterii greci s-au confruntat cu momente dificile în ultimii opt ani de criză și austeritate. Unele ziare au fost închise, altele și-au redus personalul, așa încât mulți jurnaliști sunt în șomaj.

Sindicatele grecești fac frecvent grevă, protestând împotriva reformelor care însoțesc trei pachete internaționale de salvare financiară în valoare de zeci de miliarde de dolari, care au ținut țara pe linia de plutire din 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri