Caută
Close this search box.

Sute de eroi români, reînhumați în cutii de carton în Rusia. Reacția MApN

Anchetă la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor după ce au apărut în spaţiul public fotografii în care osemintele eroilor erau ţinute în cutii din carton. Ministrul Apărării şi-a trimis corpul de control să facă verificări în acest caz.

Cel mai probabil, primele concluzii vor apărea la începutul săptămânii viitoare.

Corpul de control al MapN are misiunea de a face verificări la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor și cu privire la modul cum a fost realizată ceremonia de reînhumare a eroilor români căzuți la Stalingrad, ceremonie care a avut loc la finalul lunii septembrie în Rusia, la Rosoșka.

În imaginile apărute în spațiul public se poate observa că osemintele celor 354 de ostași români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial au fost depozitate în niște cutii simple de carton care au fost apoi reînhumate.

Activitatea Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor a început, în acest proiect în anul 2006, în urma unui acord semnat între România și Rusia de identificare a rămășițelor ostașilor români căzuți la Stalingard.

Până în momentul de față au fost identificate osemintele a 2.300 de eroi dintr-un total estimat de aproximativ 4.000, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri