Caută
Close this search box.

Trei bărbați, arestați preventiv pentru trafic de persoane și de minori

Trei bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT și, ulterior, arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați că au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, trei persoane, pe care unul dintre ei le-a exploatat forțat la stâna pe care o deține.

Potrivit unui comunicat , la data 5 octombrie, procurorii DIICOT Bacău au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Benone Grezciuc, Marian Grezciuc și Ioan Negrea pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, arată Agerpres.

DIICOT arată că în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai — iunie Benone Grezciuc, Marian Grezciuc împreună cu un alt suspect au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, trei victime pe care ulterior le-au transportat și transferat către Ion Negrea, în scopul exploatării. Ioan Negrea ar fi primit cele trei victime, pe care le-ar fi adăpostit și le-ar fi exploatat, prin aservire și supunerea la executarea, în mod forțat, de munci specifice la stâna pe care o deține.

Procurorii arată că Ion Negrea ar fi proprietarul unei stâni de oi situate în comuna Stânceni, județul Mureș. Criza forței de muncă în domeniul zootehnic l-a determinat pe acesta să apeleze la Benone Grezciuc, domiciliat în comuna Gura Văii, județul Bacău, în scopul de a-i „procura” persoane pe care să le folosească la prestarea, în mod forțat și gratuit, de munci specifice la stâna pe care o deține.

„În dimineața zilei de 10 iunie, în jurul orei 8,00, persoana vătămată minoră în vârstă de 12 ani se afla cu turma de oi în zona pădurii din apropierea stânii, situată pe raza comunei Gura Văii,  județul Bacău. Lângă pădure, pe islazul statului, s-a deplasat inculpatul Grezciuc Marian cu un autoturism, însoțit de către unchiul său, inculpatul Grezciuc Benone. Inculpatul Grezciuc Benone i-a solicitat minorului să plece de la stâna unchiului său și să vină la stâna sa, urmând să îl plătească pentru munca pe care o va presta. Întrucât victima a refuzat, inculpatul Grezciuc Benone l-a prins pe minor de haine și, prin folosirea forței, l-a urcat în autoturism. Totodată, inculpatul Grezciuc Benone l-a deposedat pe minor de telefonul mobil, din care a scos cartela telefonică. Ulterior, inculpații Grezciuc Benone și Grezciuc Marian l-au transportat pe minor până în comuna Stânceni, județul Mureș, unde l-au predat coinculpatului Negrea Ioan, proprietar de stână. Aici, minorul a desfășurat activități specifice până la data de 15 iunie, când a fost identificat și preluat de către organele de poliție”, se menționează în comunicat.

Anchetatorii precizează că, deși minorul și-ar fi manifestat dorința de a se întoarce acasă, Ioan Negrea nu ar fi întreprins niciun demers în acest sens, profitând de faptul că victima nu putea pleca singură de la stână, datorită vârstei fragede și datorită faptului că se afla într-o zonă izolată de munte. Înainte ca minorul să fie predat organelor de poliție, Marian Grezciuc i-ar fi restituit minorului telefonul mobil, solicitându-i să nu declare adevărul cu privire la împrejurările în care fusese adus la stâna inculpatului Negrea Ioan.

Din păcate, copilul de 12 ani nu a fost singura, potrivit procurorilor, exploatații fiind un alt băiat, dar și un bărbat de 59 de ani, care au lucrat la aceeași stână.

Pe 5 octombrie, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a celor trei pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri