Clopotul mare al turnului cu ceas al Palatului Westminster, Big Ben, a bătut din nou după trei luni de tăcere cu prilejul marcării sfârșitului Primului Război Mondial la 11 noiembrie, relatează joi EFE.

Legendarul clopot a bătut joi la ora locală 9.00 pentru a se pregăti de ‘Armistice Day’, dar cu „ușoare inexactități”, potrivit autorităților parlamentare.

Bătăile de ciocan care s-au auzit joi dimineață fac parte din lucrările de renovare a ceasului pentru a fi siguri că Big Ben va răsuna cu toată exactitudinea sâmbătă.

Ceasul va trebui să marcheze cu precizie orele 11:00, momentul în care au încetat ostilitățile după semnarea armistițiului între blocul aliat și Germania în 1918 în orașul francez Compiegne.

A doua zi, duminică 12 noiembrie, clopotele vor fi scoase din funcțiune la ora 13:00, urmând să devină din nou active la 23 decembrie în perioada Sărbătorilor de Crăciun și vor rămâne în funcțiune până la 1 ianuarie 2018.

Când au început lucrările de reparație, la 21 august, și s-a anunțat că Big Ben va amuți timp de patru ani — perioadă necesară reparațiilor turnului și ale ceasului — s-a precizat că orologiul își va relua activitatea doar la evenimentele importante.

Clopotul turnului, redenumit ‘Elizabeth Tower’ în 2012 pentru a marca cei 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a, a intrat astfel în cea mai lungă perioadă de tăcere în cei 157 de ani de istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here