Caută
Close this search box.

Minerul decedat joi, ucis de bacterii. Control la Spitalul de Arsuri

Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Și se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime. E acuzaţia extrem de gravă făcută de Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Ministerul Sănătății a cerut un control la Spitalul de Arsuri în urma acestor acuzații.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a cerut Inspecției Sanitare de stat să facă verificări la Spitalul de Arsuri după decesul minerului.

La doi ani de la tragedia din Colectiv, continuă să moară oameni din cauza bacteriilor din spitalele românești.

Minerul care a încetat din viaţă în această dimineaţă după explozia din mină din urmă cu 10 zile ar fi fost ucis de infecţiile dobândite în Spitalul de Arsuri din Capitală.

Fişa pacientului arată clar faptul că avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor susţine că pioceanicul a ajuns în corpul minerului din cada în care a fost spălat.

”În opinia mea, acest spital trebuie închis imediat. Deși ne-am lăudat la doi ani de la Colectiv că la acest spital s-a înființat o secție de terapie intensivă nou, modernizată, cu protecția pacientului și a personalului, această secție este colonizată cu bacterii foarte periculoase.

Mai mult, procedurile de îngrijire medicală sunt de-a dreptul criminale. Pacienții sunt spălați într-o cadă, aceeași cadă veche de ani de zile care aceeași husă, care este de unică folosință. Acea husă nu poate fi desinfectată cu nicio procedură, fie ea și modernă. Iar șeful compartimentului de terapie intensivă, domnul Adrian Stănculea, acel purtător de cuvânt care ieșea după Colectiv și inducea lumea în eroare, și pe miniștri, și pe mine, că acolo se rezolvă, că au capacitatea să rezolve cazuri complexe, grave, iată acest individ și de această dată s-a aventurat în a pune om care avea șanse la viață, arsurile lui nu erau atât de profunde, dar infectându-l cu o bacterie foarte periculoasă, a reușit, iată, să-i ia viața.

Este un individ care trebuie înlăturat imediat din acel spital. Noi l-am prins cărând materiale din spital, făcând intervenții chirurgicale de estetică”, declară Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri