Caută
Close this search box.

Vesnica pomenire, Requiem, pentru Mihai I, Rege

Orchestrele si Corurile Filarmonicii Romane si a Societatii Nationale de Radiodifuziune pregatesc pentru a doua oara un omagiu muzical celui ce a fost Alteta Sa Regala, Mihai I.

Vineri, 15 decebrie 2017, in a doua zi nationala de doliu, vor rasuna doua Mise de pomenire – Requiem – partituri romantice prin scriitura (Verdi si Brahms) dar a caror profunzime, filosofie si transpunere a vietii si a mortii sunt unice prin fiecare acord, prin fiecare nuanta.

Orchestra si Corul Filarmonicii George Enescu, condusi de maestrul dirijor HORIA ANDREESCU va relua partitura prezentata saptamana trecuta de Opera Romana Bucuresti, in acelasi context de tristete a pierderii ultimului rege roman. Requiemul de Giuseppe Verdi, singura lucrare din afara compozitiilor sale exclusiv operistice dar cu aceeasi incarcatura, incercare tehnica si vocala atat pentru cvartetul solistic, pentru cor cat si pentru orchestra va rasuna sub cupola Ateneului Roman. Solisti: IRINA IORDACHESCU, LILIANA MATEI CIUCA, CALIN BRATESCU, MARIUS CIUCA.

Orchestra si Corul Radio, sub bagheta Maestrului CRISTIAN MANDEAL va interpreta partitura scrisa de Brahms, Requiem ce iese din limitele structurii sale clasice si de sub incidenta limbii latine. Cum insusi titlul il defineste , „Requiemul german” este o lucrare sacra dar aliturgica, cu un mesaj inaltator: viata exista dupa moarte. Doar doi solisti in aceasta lucrare (BALLA SANDOR – bariton si CRISTINA GRIGORAS – soprana) care prin prezenta si puterea timbrului vocal incep sau continua  mesajul prezentat in restul lucrarii de cor. Armonia, nuantele si starile constrastante fac auditoriul sa gandeasca la esenta vietii si prin puterea acestor auditii, cu siguranta mesajul va penetra sufletul fiecarui ascultator.

Ambele concerte vor incepe la ora 19,00 si sunt sustinute pentru a aduce un ultim omagiu Majestatii Sale, Regele Mihai I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri