Caută
Close this search box.

Presa străină dă România ca prima țară din UE care își va muta ambasada la Ierusalim

După ce președintele american Donald Trump a anunțat că va muta ambasada SUA din Israel în orașul Ierusalim, au urmat numeroase reacții negative, dar și pregătiri ale altor state, ex Guatemala, de a face același lucru. Astfel, chiar dacă în țara noastră nu au fost dezbateri ample pe această temă, aflăm din presa străină România ar putea fi între primele state care îşi vor muta ambasadele din Israel chiar la Ierusalim. „România ar putea deveni prima țară care se va alătura președintelui Trump procesul de mutare a ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim, după declarațiile făcute de șeful Camerei Deputaților”, scriu cei de la site-ul newsweek.com.

Preşedintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat: „Ar trebui să ne gândim foarte serios. Toate instituțiile centrale israeliene se află în Ierusalim, iar ambasadorii și personalul ambasadei pleacă de la Tel Aviv la Ierusalim”.

Pe de altă parte, premierul israelian Netanyahu a transmis deja la CNN că guvernul său este în contact cu o serie de țări care vor să meargă pe urmele lui Donald Trump. Majoritatea comunității internaționale a pare să respingă ”mutarea” lui Donald Trump într-un vot al Organizației Națiunilor Unite, sprijinind în mod copleșitor o rezoluție, care nu este obligatorie, dar care îl invită  reconsidere poziția. 128 de țări au votat pentru rezoluție, în timp ce nouă au votat împotrivă, 21 nu au participat la vot, iar 35, între care și România, s-au abținut. România nu a respectat indicația și consensul Uniunii Europene de a vota în favoarea rezoluției, aflăm tot despre newsweek.com.  (foto blacknews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri