Majorări de capital social pentru 18 companii ale Municipalităţii, totalizând 271,6 milioane lei, sunt prevăzute printr-o serie de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Capitalei.

Foto: metropotam.ro

Astfel, urmează să se aprobe participarea municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Capitalei, la majorarea capitalului social pentru 18 companii care fac parte din Holdingul Municipal. În urma majorării, Consiliul General ar urma să deţină peste 99,9% din capitalul social, restul revenind SC Service Ciclop SA. Proiectele prevăd următoarele modificări:

– Compania Municipală Dezvoltare Durabilă: majorare de 15 milioane lei (ajungând la 18,3 milioane lei). Conform notei de fundamentare, societatea îşi propune achiziţionarea unui spaţiu ori amenajarea şi utilarea unui sediu.

– Compania Municipală Consolidări: majorare de 17,2 milioane lei (ajungând la 36,7 milioane lei). În nota de fundamentare este invocată necesitatea achiziţionării unor mijloace fixe, în vederea desfăşurării activităţii (o hală mecanică, schele, macara, încărcătoare telescopice, autobasculante, dube, autoutilitare).

– Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje: majorare de 50 milioane lei (ajungând la 70,1 milioane lei). Suma urmează să fie folosită pentru dotarea cu utilaje noi, de mică şi mare mecanizare, necesare pentru lucrări de reparaţii ale sistemului rutier, poduri şi pasaje, cât şi pentru lucrări de reabilitare ale sistemului rutier, precum şi pentru dotarea cu programele informatice necesare.

– Compania Municipală Parking: majorare de 20 milioane lei (ajungând la 24 milioane lei). Sumele sunt solicitate pentru modernizarea parcărilor (indicatoare, automate, sistem de camere video, cabine de pază), freze pentru zăpadă, achiziţia a cinci automobile.

– Compania Municipală Managementul Traficului: majorare de 3,8 milioane lei (ajungând la 14,9 milioane lei). Suma urmează să fie utilizată pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call center, maşină de marcat pistă de biciclete.

– Compania Parcuri şi Grădini: majorare de 10 milioane lei (ajungând la 30,1 milioane lei). Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de furgonete, tractoare de tuns iarba, autoutilitare, tomografe pentru arbori, tractor şi remorcă.

– Compania Municipală Agrement: majorare de 1,1 milioane lei (ajungând la 1,4 milioane lei). În anexa notei de fundamentare sunt trecute: calculatoare, imprimante, o autoutilitară, licenţe pentru programe informatice, dar şi un studiu de prefezabilitate pentru „Proiect Acvariu”.

– Compania Municipală Tehnologia Informaţiei: majorare de 3,5 milioane lei (ajungând la 4,6 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru echipament hardware (server şi stocare) şi pentru pachete software, sistem integrat de call center, mobilier, autoutilitare şi autoturisme.

– Compania Municipală Publicitate şi Afişaj: majorare de 9,6 milioane lei (ajungând la 10,2 milioane lei). Bani prevăzuţi pentru 600 de ecrane LED outdoor modular cu suport, două utilitare.

– Compania Municipală Pază şi Securitate: majorare de 11,2 milioane lei (ajungând la 18,2 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru: achiziţionarea unui sediu, a unei unităţi de dispecerat şi a unei maşini de transport valori.

– Compania Municipală Iluminat Public: majorare de 5,5 milioane lei (ajungând la 9,9 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru: dotări, utilaje performante, cheltuieli cu spaţii de producţie.

– Compania Municipală Imobiliară: majorare de 56,7 milioane lei (ajungând la 57,1 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru: cumpărare şi valorificare de imobile şi trei autoutilitare.

– Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde: majorare de 9,6 milioane lei (ajungând la 13,9 milioane lei).

– Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat: majorare de 11,3 milioane lei (ajungând la 19,5 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru: achiziţionarea unei clădiri pentru cursuri de instruire şi cazarea cursanţilor, un teren pentru centrul de instruire, o sală pentru pregătire fizică.

– Compania Municipală Eco Igienizare: majorare de 6 milioane lei (ajungând la 10,7 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru: autovehicule, autoutilitare şi alte utilaje necesare desfăşurării activităţii.

– Societatea Trustul de Clădiri Metropolitane SA: majorare de 25,2 milioane lei (ajungând la 37,2 milioane lei). Sumele prevăzute pentru: un depozit pentru materiale, schele şi utilaje.

– SC Service Ciclop SA: majorare de 9,9 milioane lei (ajungând la 11,5 milioane lei). Sumele sunt prevăzute pentru: retehnologizarea şi modernizarea atelierelor, precum şi pentru modernizarea spaţiilor în care se desfăşoară activitatea de service.

– Compania Municipală Medicală: majorare de 6 milioane lei (ajungând la 6 milioane lei). Aceasta va primi de asemenea un împrumut temporar de 6 milioane lei, pe bază de convenţie, de la bugetul Capitalei. Împrumutul se va rambursa integral în termen de un an de la data acordării, în caz contrar aplicându-se majorări de întârziere.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB vizează achiziţionarea a 42 de autobuze electrice. Autobuzele vor fi folosite în zona centrală a Capitalei, în vederea realizării măsurilor din Programul Integrat de Gestionare a Calităţii Aerului în Municipiul Bucureşti şi a celor din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Din studiul de fezabilitate reiese că preţul unui autobuz electric, inclusiv staţia de încărcare şi garanţia acestora timp de opt ani, se încadrează estimativ între 480.000 şi 540.000 de euro. În condiţiile în care valoarea ţintă a preţului de achiziţie propusă este 520.000 de euro, investiţia iniţială este estimată la 21,8 milioane euro, la care se adaugă TVA în valoarea de 4,1 milioane euro.

Pe ordinea de zi a figurează şi un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Sector 1 ar putea fi împuternicit să efectueze demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti a unei suprafeţe de teren având destinaţia de drum forestier şi pădure, necesară realizării unui drum de acces în Pădurea Băneasa.

1 COMENTARIU

  1. Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească în lupta pentru preluarea metroului!Doamne ajută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here