Nouă lungmetraje au rămas pe lista scurtă a peliculelor eligibile spre nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Printre acestea se află „In the Fade”, cel mai recent film al regizorului german de origine turcă Fatih Akin, dar şi „The Square”, filmul suedez care a câştigat trofeul Palme d’Or în 2017, informează AFP.

Pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru a fi nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin se află lungmetrajul israelian „Foxtrot”, cel libanez „The Insult”, cel senegalez „Felicite”, filmul rusesc „Loveless”, dar şi cel sud-african „The Wound”, au anunţat joi reprezentanţii Academiei de film americane, instituţia care decernează premiile Oscar, potrivit Agerpres.

Drama chiliană „Una mujer fantastica”, despre o femeie transsexuală confruntată cu moartea partenerului ei de viaţă, comedia suedeză cu accente de satiră „The Square”, premiată cu trofeul Palme d’Or la Cannes în acest an, pelicula ungară „On Body and Soul”, recompensată cu Ursul de Aur la Berlinala din 2017, şi cel mai recent film regizat de Fatih Akin, „In the Fade”, rămân de asemenea în cursă.

Lungmetrajul „120 Battements par minute”, de Robin Campillo, care reprezenta propunerea Franţei, nu a fost reţinut dintre cele 92 de filme candidate. Nici propunerea României, filmul „Fixeur”, regizat de Adrian Sitaru, nu a fost inclus pe lista scurtă, unde nu a fost reţinut nici cel mai recent film regizat de Angelina Jolie, intitulat „First They Killed My Father”.

Cele cinci filme care vor fi nominalizate vor fi anunţate pe 23 ianuarie în acelaşi timp cu nominalizările de la celelalte categorii ale premiilor Oscar, cele mai prestigioase distincţii din cinematografia americană.

Cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood pe 4 martie.

Foto: digitalspy.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.