Caută
Close this search box.

Taipei: Patinatorul Shoma Uno, câștigător la Campionatul celor Patru Continente

Japonezul Shoma Uno, vicecampion mondial en titre la patinaj artistic, a câştigat joi programul scurt la Campionatul celor Patru Continente, competiţie ce se desfăşoară la Taipei (Taiwan), cu un avans minim în faţa chinezului Jin Boyang.

Patinatorul Shoma Uno. Foto: japantimes.co.jp

Shoma Uno şi Jin Boyang au fost singurii care au atins un total de 100 de puncte (100,49, Uno, şi 100,17, Boyang), al treilea clasându-se japonezul Keiji Tanaka (90,68 puncte), informează Agerpres.

Uno speră într-un al doilea succes internaţional, după victoria din Skate Canada, la sfârşitul lunii octombrie, şi asta cu două săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice 2018 de la PyeongChang (9-25 februarie).

Însă ”patinatorul de buzunar” (1,59 m) în vârstă de 20 ani va trebui să continue la programul liber duelul cu Jin Boyang, medaliat cu bronz la Mondialele 2017 şi unul dintre pretendenţii la podiumul olimpic.

Proba de perechi din cadrul concursului ce se desfăşoară în Taiwan a fost câştigată, după disputarea programului scurt şi a programului liber, de americanii Kaitlin Hawayek şi Jean-Luc Baker, cu un total de 175,29 puncte. ei au fost urmaţi de canadienii Carolane Soucisse/Shane Firus, cu 164,96 puncte şi de japonezii Kana Muramoto/Chris Reed, cu 163,86 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri