Caută
Close this search box.

Tudose mută, Gică Popescu urcă, Răzvan Burleanu nu pare deloc fericit

Fostul internațional și căpitan al Echipei Naționale, dar și al Barcelonei, Gică Popescu (50 de ani), unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din istoria României, a fost condamnat definitiv  la închisoare cu executare (3 ani și o lună) pe 4 martie 2014, cu numai o zi înaintea alegerilor pentru președinția Federației Române de Fotbal. Alegeri la care toți cunoscătorii de sport – inclusiv forurile europene – îl vedeau ca mare favorit. Acele alegeri, la care au mai candidat, între alții, Marcel Pușcaș, Gheorghe Chevorchian sau Vasile Avram, aveau să fie câștigate de un – pe atunci – outsider, foarte tânărul Răzvan Burleanu, 29 de ani la acea dată.

În prezent, Gică Popescu tocmai a fost desemnat de premierul Mihai Tudose în postura de consilier personal pe probleme de relații cu forul european de fotbal (UEFA) și de sport. Partea cu UEFA se leagă și de faptul că, în 2020, Capitala României este unul din oraşele care vor găzdui meciuri la Campionatul European de Fotbal. Este vorba despre patru meciuri, unul din optimi şi trei din faza grupelor. Meciurile vor fi disputate pe Arena Naţională. Bucureştiul a concurat cu alte 19 oraşe europene pentru câştigarea dreptului de a disputa meciuri la turneul final de peste doi ani.

În ceea ce îl privește, actualul preşedinte FRF, Răzvan Burleanu,nu pare deloc fericit după alegerea premierului Mihai Tudose, riposta sa fiind aceea a unei persoane vădit deranjate, ba chiar alertate de posibila revenire a lui Gică Popescu în prim-planul fotbalului românesc.

„Aşteptăm şi noi o confirmare oficială pentru a vedea care este rolul domnului Gheorghe Popescu în tot acest angrenaj. Vom fi nevoiţi să colaborăm cu Gheorghe Popescu atât timp cât vom avea nişte documente emise de către Guvernul României. Aşteptăm ca nişte acte oficiale să fie emise de către Guvernul României. Aşteptăm să vedem care va fi rolul, unul de consilier sau de manager. Ca şef al acestui proiect nu este posibil, pentru că forul organizator este UEFA. Dacă ne dorim să avem un şef peste România, atunci acesta trebuie să fie numit de către UEFA”, a declarat Răzvan Burleanu. (foto prosport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri