Caută
Close this search box.

VIDEO Şefa Agenţiei pentru Egalitatea de şanse: De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?

motostivuitor

Firmele cu cel puțin 50 de salariați ar putea avea în doi ani, pe lângă secretar, contabil sau IT-ist și un expert în egalitatea de șanse.

motostivuitor
FOTO: captura protv

Premierul Dăncilă a anunțat că va introduce obligația ca instituțiile și firmele să aibă un astfel de responsabil.

Șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES)⁣ spune însă că fiecare instituție decide dacă angajează un asemenea expert.

Expertul în egalitatea de şanse ar trebuie să se ocupe de femeile plătite mai prost decât bărbaţii din aceeaşi funcţie sau de cazurile de hărţuire, inclusiv sexuală. Tot el trebuie să vegheze să nu fie un mediu ostil la muncă.

În schimb, şefa Agenţiei Naţionale pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, Graţiela Drăghici, spune că firmele pot, dar nu sunt obligate să angajeze un astfel de expert, potrivit protv.ro.

“Legea e foarte clară. Expertul poate atrage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? De ce un barbat nu poate fi om de servici?”, se întreabă retoric Graţiela Drăghici, şefa ANES.

VIDEO AICI

În prezent, angajaţii care se consideră discriminaţi pot solicita ajutorul organizaţiilor sindicale sau se pot adresa direct instanţei şi pot cere despăgubiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri