Subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea de luni dintre ambasadorul Hans Klemm şi premierul Viorica Dăncilă. Este vorba despre un răspuns dat de Ambasada SUA la Bucureşti.

Departamentul de Stat al SUA critică Guvernul pentru OUG de modificare a Codurilor penale

Ambasada SUA: Printre subiecte, Visa Waiver

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, despre perspectivele vizelor de scurtă şedere pentru români. Astfel, vizele ar putea fi eliminate în acest an, prin includerea României în Programul Visa Waiver, anunţă Ambasada SUA, via Agerpres.

Cu această ocazie, premierul român şi ambasadorul SUA au făcut o trecere în revistă a Parteneriatului Strategic România – SUA. Ea a remarcat „dinamica deosebit de pozitivă” a acestuia şi perspectivele de dezvoltare.

Ambasada SUA: Angajament ferm al întregului guvern pentru Pateneriatul strategic

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv, cât şi al său personal. Aceasta pentru extinderea şi aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale. Dăncilă a subliniat „rolul special alocat de România relaţiei cu Statele Unite în economia politicii externe şi de securitate a ţării noastre”, se arată în comunicat.

Premierul Dăncilă a abordat cu ambasadorul Klemm subiectelor vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate. De asemenea, creşterea capabilităţilor acestora.

Premierul român a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi SUA.

Vrem investitori americani

Prim-ministrul Dăncilă a subliniat deschiderea economiei româneşti faţă de investitorii americani, încurajând misiunea diplomatică a SUA la Bucureşti să transmită, cât mai curând posibil, o lista a companiilor americane interesate să investească în România.

„Premierul a subliniat importanţa investitorilor americani pe piaţa românească, evidenţiind importanţa acordată de Executiv acestui proiect major de investiţii”, se mai spune în comunicat.

Totodată, concretizarea şi succesul acestui proiect sunt esenţiale pentru aprofundarea cooperării economice bilaterale, a subliniat prim-ministrul Dăncilă.

Şeful Executivului a evidenţiat şi consistenţa candidaturii României la OCDE, solicitând sprijinul SUA pentru promovarea acesteia.

E confirmată de către Ambasada SUA. Dăncilă e îngrjorată de Dow Jones

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat îngrijorarea privind căderea de săptămâna trecută a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) şi, totodată, speranţa că această situaţie nu va continua întrucât ar genera potenţiale efecte la nivel global”, se precizează în comunicat.

Cu ocazia întrevederii de astăzi, premierul român a transmis părţii americane invitaţia de a participa, la cel mai înalt rang, în septembrie, la Bucureşti, la reuniunea statelor „Iniţiativa celor Trei Mări”.

La rândul său, ambasadorul Hans Klemm a exprimat convingerea privind continuarea dinamicii pozitive în relaţia bilaterală şi interesul misiunii diplomatice a Statelor Unite la Bucureşti, de a continua dialogul cu instituţiile din România, în vederea implementării proiectelor comune şi valorificarea oportunităţilor oferite de Parteneriatul Strategic pentru promovarea valorilor şi intereselor celor doi parteneri.

„Ambasadorul SUA a transmis aprecierea părţii americane pentru faptul că România promovează un model în ceea ce priveşte egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, şi a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida România şi relaţiile româno-americane”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =