Deputatul PSD Florin Iordache aşteaptă raportul de evaluare a activităţii DNA. Acesta va fi prezentat joia viitoare de Tudorel Toader. Iordache a adăugat că acesta nu va putea plasa responsabilitatea către Parlament în ceea ce priveşte decizia în cazul Laurei Codruţa Kovesi.

Deputatul Florin Iordache, internat de urgență la Floreasca

Florin Iordache: Tudorel Toader nu mai poate repeta şmecheria cu Legile Justiţiei

Florin Iordache a afirmat că Tudorel Toader nu mai poate să repete ceea ce a făcut în cazul Legilor Justiţiei. Atunci, demitarul a pasat responsabilitatea către Parlament:

Procedural şi legal, ministrul Justiţiei nu are cum să «arunce» în curtea Parlamentului raportul DNA, aşa cum s-a întâmplat cu Legile Justiţiei. Dacă vă uitaţi în Legea 304, dumnealui poate să prezinte un raport.

Florin Iordache: Parlamentul nu poate interveni

Acel raport nici nu se votează, nici nu se adoptă. Dacă discutăm de o decizie de revocare, este un act unilateral al ministrului. Parlamentul nu poate interveni în această procedură de revocare pentru că nu-i permite legea.

Aştept şi eu să vină cu această evaluare joi. Singurul pas procedural este acela de a solicita revocarea, avizul CSM-ului şi al preşedintelui. Gradul de aşteptare este foarte mare şi şi eu aştept să văd ce ne va spune ministrul Toader.

, a afirmat Iordache, conform Mediafax.

Paul Stănescu ştie: Iohannis nu va accepta revocarea

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, vicepremierul Paul Stănescu, a declarat că, indiferent de propunerea ministrului Justiţiei, Klaus Iohannis nu va accepta revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

„Preşedintele a spus un lucru foarte important, joi seara, că e foarte mulţumit de cum funcţionează Direcţia Naţională Anticorupţie. Probabil că se poate cere, dar revocarea este atributul domnului preşedinte Iohannis”, a spus Stănescu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că va prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea DNA, DIICOT şi a Ministerului Public, urmând ca săptămâna următoare, joi, să prezinte public concluziile privind activitatea DNA.

„Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei, am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent. Voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerul Public, DIICOT, DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a Ministrului Justiţiei. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA”, a declarat Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că nu vede, „momentan”, motive pentru revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Revocarea constat că este o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, cu siguranţă domnul ministru va veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar solicita aşa ceva. Acum, nu cunosc motive de revocare. (…) M-ar surprinde, ca aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi bine fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.