Caută
Close this search box.

Ministrul Finanțelor pasează Bisericii asistența socială destinată copiilor

Impozitarea veniturilor obținute de BOR pare să fie ultimul argument al ministrului Finanțelor, care ar renunța la ideea de impozitare în condițiile în care Biserica ar prelua asistența socială a copiilor.

„Nu am discutat încă, vom avea o discuţie pentru că aşa e normal să fie. Am vorbit cu patriarhul şi înainte, şi în 2015, şi cu ani în urmă, dar nu este o impozitare a Bisericii. România, din păcate, are o situaţie în zona socială destul de neplăcută. Vă dau un exemplu: centrele de plasament. Să mergeţi să vedeţi cum sunt, din păcate, astăzi”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, potrivit Agerpres.ro.

Eugen Teodorovici a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că sumele pe care teoretic statul ar trebui să le ia ca impozit Bisericii Ortodoxe Române (BOR) vor rămâne în cadrul bisericii pentru activităţi cu caracter social.

„Nu fac decât să găsim încă o soluţie financiară astfel încât acei copii să aibă o viaţă mai bună. Nimic altceva, nu ia nimeni niciun ban în plus la stat. Nu asta a fost propunerea. În orice ţară, nu numai statul se implică, sunt structuri nonprofit, Biserica care se ocupă de zona socială. O să avem o discuţie. O să discutăm cu Patriarhia să vedem când sunt dispuşi pentru o dată, o oră”, a explicat ministrul Finanţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri