Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, joi seara, că 3% dintre bugetari vor avea salariile scăzute ca urmare a intrării în vigoare a legii salarizării, precizând că venitul de la buget al preşedintelui României este cu 40% mai mic.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. Foto: psd.ro

„3% dintre bugetari vor avea salarii scăzute. Ca să dau un exemplu, este vorba, printre alţii, de funcţionari de la APIA, din Ministerul Agriculturii, sau ale ministere, cu salarii de până la 12.000 de lei. La aproximativ 60% dintre bugetari trebuie să creştem salariile, etapizat, până în anul 2020. Însă, în vârful piramidei vor fi 3% dintre bugetari care vor avea salarii scăzute. La jumătate piramidei, vor fi creşteri mai mici, sau chiar deloc. Nu este o noutate pentru nimeni că vor scădea salariile. Nu pot să fie bugetari care să aibă salarii mai mari decât cel al preşedintelui României. (…) I s-a tăiat şi preşedintelui salariu cu 40%. Nu doar lui, ci şi mie”, a declarat, la Antena 3, ministrul Muncii.

99 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Chiar daca nu au clocit-o special pentru iohanis, tot nu pierd nicio ocazie sa-l calce in picioare, sa arate publicului ca ei conduc , si conduc cum vor…Totusi , sunt de accord cu aceste reduceri salariale la cei care castiga prea mult fara motivatie , insa masura nu este deloc salvatoare avand in vedere procentul f. mic de afectati, ar trebui adaugat macar taierea pensiilor speciale si anumite reduceri chiar si in pensile de lux…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =