Caută
Close this search box.

Boli de ficat la BBC și L’Equipe

Presa străină, cel puțin din unele țări precum Marea Britanie sau Franța, o atacă fără urmă de fair-play pe Simona Halep după înfrângerea categorică de la Indian Wells în fața japonezei Naomi Osaka, pe care o învinsese de trei ori până acum, din trei meciuri. În ce mă privește, cu scuzele de rigoare, nu pot cataloga asta decât ca Mizerie și Invidie brtanico-franceză. Va spun și de ce. Și îmi veți da dreptate, chiar dacă nu veți recunoaște direct.

„Venus Williams şi Simona Halep suferă înfrângeri şoc în semifinale la Indian Wells! Clasată pe locul 44 în lume, Osaka a eliminat-o pe Halep, un lider mondial lipsit de strălucire, în 64 de minute, 6-3, 6-0 […] Victoria răsunătoare în faţa româncei este a patra obţinută în faţa unei jucătoare din TOP 10 pentru Osaka şi a doua în această săptămână, după ce a eliminat-o şi pe Pliskova, numărul 5 mondial”, scriu cei de la BBC, preluaţi de telekomsport.ro. ”Lider mondial fără strălucire”? Dar cine are strălucire, cea mai ”bine” clasată britanică, Johanna Konta, care nici măcar nu este englezoaică (are părinți maghiari și s-a născut în … Australia) ? În plus, nici măcar nu se clasează în primele 10 din lume, nu are treabă cu zona aceea. Asta în condițiile în care, să nu uităm, Marea Britanie, cu 66 de milioane de locuitori, adică de aproape 4 ori mai mult decât România, cu orgoliu și tradiție imense – dar numai atât -, precum și cu condiții pentru tenis de zeci de ori mai bune decât în România, NU ARE NICIO JUCĂTOARE ÎN TOP 10 MONDIAL. Asta spune totul.

„Simona Halep, măturată de furtuna Naomi Osaka! Finala de la Indian Wells va avea două jucătoare de 20 de ani. Nipona Naomi Osaka va juca finala cu Daria Kasatkina după ce a eliminat-o surprinzător pe numărul 1 mondial Simona Halep”, notează L’Equipe, din Franța. ”Măturată de furtuna Osaka”? Dar de ce nu a mai fost ”Furtuna Osaka” și la Australian Open, unde Halep a spulberat-o pe japoneză cu 6-3, 6-2, în optimile de finală ale unui Grand Slam CU MULT mai important decât acest Indian Wells ? Sau la celelalte două înfrângeri categorice pe care Simona i le-a mai administrat? Unde era atunci ”marele L’Equipe”? Ei bine, Franța, cu 67 de milioane de locuitori și cu o tradiție uriașă în tenis – cam cu atât a mai rămas – are doar o jucătoare în primele 10 și anume pe Caroline Garcia, situată pe un (relativ) modest loc 7, cu aproximativ jumătate din punctajul Simonei. A, și era să uit ! Garcia este iberică, dar ce mai contează, când Franța este aproape ZERO, ca și Anglia, în tenisul feminin, dar la ”otrava” limbii și la manipulările presei sunt ”campioni mondiali” indiscutabili.                                                                                                    Așadar, Simona Halep rămâne pe locul 1 mondial cel puțin până în luna mai. Sperăm să nu provoace – prea multe – boli de ficat celor de la BBC și L’Equipe. Și nu numai lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri