Caută
Close this search box.

După ce poliţiştii au ieşit în stradă, MAI răspunde cu un comunicat despre salariul adecvat

Poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor din toată ţara au ieşit în stradă şi protestează la Bucureşti. Răspunsul MAI este un comunicat de presă, iar Ministerul Justiţiei tace, deocamdată.

Foto: magnanews

Poliţiştii sunt nemulţumiţi de salarizare, de deficitul de personal şi de subfinanţare, în timp ce angajaţii din penitenciare solicită condiţii mai bune de lucru, o salarizare echitabilă, precum şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

UPDATE: Peste 4.000 de poliţiştii şi angajaţii de la penitenciare sunt acum în marş prin centrul Capitalei. Ţinta lor este sediul Guvernului, după ce toată dimineaţa au protestat în faţa Ministerului de Interne. Conducerea MAI nu i-a primit însă la discuții pe liderii de sindicat, dar a dat un comunicat.

Un comunicat al Ministerul Afacerilor Interne arată că instituţia face demersuri susţinute în vederea asigurării unui nivel de salarizare adecvat pentru propriii angajaţi, în paralel cu eforturile pentru îmbunătăţirea dotărilor, reabilitarea sediilor, achiziţionarea echipamentelor de protecţie şi a celor de intervenţie, necesare desfăşurării misiunilor în cele mai bune condiţii – au dat asigurări reprezentanţii MAI, în contextul protestului organizat sâmbătă de organizaţiile sindicale din Poliţie.

Potrivit unui comunicatului MAI, Legea salarizării bugetare nr. 153/2017 prevede etapele în care vor avea loc creşterile salariilor personalului bugetar până în anul 2022.

”Evident că fiecare categorie profesională îşi doreşte să beneficieze de aceste creşteri salariale încă din primul an de aplicare a legii, însă o creştere a salariilor pentru toţi bugetarii în acelaşi timp nu ar fi putut fi sustenabilă din punct de vedere al posibilităţilor bugetare”, precizează MAI.

Totodată, MAI arată că, deşi poliţiştii şi militarii vor intra în grilă în mod etapizat, până în 2022, cu creşteri succesive, an de an, poliţiştii au beneficiat de măriri salariale în ultimul an, astfel: creştere salarială de 10% în octombrie 2017; creştere salarială de 4 – 5% la salariul net din ianuarie 2018; mărirea unor sporuri (de 5% sau 10%) pentru 28.000 de poliţişti din ianuarie 2018.

Nemulţumiţi de salarizarea şi de impactul modificărilor fiscale

Mii de poliţişti, angajaţi din penitenciare şi anatomo-patologi protestează sâmbătă dimineaţa în faţa Ministerului de Interne, nemulţumiţi de salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi de impactul modificărilor fiscale asupra unor sectoare bugetare.

Sindicatele din poliţie acuză o discriminare a poliţiştilor în ceea ce priveşte aplicarea legii salarizării, declarându-se nemulţumiţi de subfinanţarea instituţiilor din subordinea ministerului şi de logistica deficitară, de tergiversarea statutului poliţistului, de deficitul de personal şi de planificarea

Angajaţii din penitenciare spun că lucrează în condiţii improprii şi îşi riscă viaţa şi sănătatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri