Augustin Lazăr, procurorul general al Românei, a comentat în legătură cu înregistrările apărute în spaţiul public, care au stârnit multă vălvă, legate de activitatea unor procurori din DNA Ploieşti.

Lazăr suţine că, dacă se va constata că sunt acesta adevărate, el nu a auzit în toată cariera sa profesională despre o asemenea manieră primitivă de audiere.

„Doresc să vă mai spun că un proiect foarte important al Ministerului Public este cel care priveşte respectarea drepturilor fundamentale. Suntem în Europa mileniului III. Dacă într-adevăr ar fi adevărat conţinutul ideatic al înregistrării de la o anume unitate DNA, nu ştim încă până nu vom vedea dacă este originală înregistrarea, dacă va fi adevărat pot să spun că asemenea manieră primitivă de audiere şi de discuţie cu justiţiabilul nu mi-a fost dat să aud în cariera profesională. Dar nu ştim şi noi nu discutăm că sunt nişte proceduri în curs şi nu vrem să anticipăm nimic”, a spus Lazăr.

Soft care va transforma în scris declaraţile

Totodată, Augustin Lazăr a anunţat că Ministerul Public va investi într-un soft care va transforma în scris ceea ce declară martorul, suspectul sau inculpatul.

„Doresc să vă asigur că prin investiţiile pe care le facem în Ministerul Public inclusiv vom avea un soft care va transforma în scris ceea ce relatează, declaraţia martorului, suspectului, inculpatului va fi transformată în scris şi grefierul va pune doar punctele, din câte înţeleg. Nu se va modifica nimic. (…) Aşa putem noi să ne gândim că trebuie să funcţioneze o justiţie a mileniului III şi fără expresii de cartier care să împăneze o astfel de audiere”, a declarat Augustin Lazăr la prezentarea Raportului de activitate a Inspecţiei Judiciare pe anul 2017, citat într-o informare IJ conform Agerpres.

Inspecţia Judiciară şi-a prezentat miercuri Raportul de activitate pe anul 2017

144 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here