Victor Ponta, fost premier şi lider al PSD, l-a acuzat pe Traian Băsescu, fost preşedinte, actual senator PMP – pe care-l numeşte „marele model al lui Dragnea”, că minte de îngheaţă apele.

Totodată, el spune că scandalul declanşat după ce s-a aflat de scrisoarea CE din 2012, legată de cazurile de corupţie şi MCV, este artificial.

Disputa dintre cei doi e legată de scrisoarea CE din 2012 privind MCV, care arăta că, la acea vreme, Bruxelles-ul era interesat de marile cazurile de corupţie din România.

Iniţial, Băsescu a susţinut că scrisoarea Comisiei Europene, prezentată de Antena3 drept o imixtiune, pentru că s-ar fi cerut informaţii în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt, a fost datată 12 iulie 2012, atunci când el era suspendat din funcţie. Apoi, Băsescu a revenit asupra afirmaţiilor.

Scrisoarea Comisiei Europene din Octombrie 2012 ( aparuta ca subiect dupa 6 ani) imi da iar ocazia sa ma uit uluit la ce subiecte dezbatem noi despre Europa:

1. Basescu ( marele model al lui Dragnea Mincinosul ) vine iar si minte de ingheata apele – el “era suspendat cand a venit scrisoarea” !!! Daca va uitati mai jos scrisoarea este din 10.10.2012 – adica exact cand Basescu suspendatul era de peste o luna inapoi ( de fapt din 28 August) la Cotroceni, scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

2. Scrisoarea a venit tocmai pentru ca Basescu si Macovei ne-au reclamat la Comisie – este adresata Ministrului Justitiei – Doamna Mona Pivniceru (nici macar la Guvern nu a venit ) / evident ca nu o intreaba nimeni pe destinatara cum a fost si merg toti la tv sa isi dea cu parerea despre asta !

3. Scrisoarea este in baza MCV – adica acel mecanism pe care ne-au promis si Basescu si Iohannis si Ciolos ca il ridica daca sunt ei la Putere si nu PSD – vedeti ce l-au ridicat , da?

4. Avem cea mai mare inflatie din Europa, cel mai mare deficit bugetar, cea mai mare problema la balanta comerciala, Euro tot creste fata de leu, scad investitiile straine si am absorbit 4,5% din fondurile europene in al patrulea an de exercitiu bugetar ( 1% pe an – deci in 100 de ani o sa luam toti banii)! Si noi dezbatem minciunile lui Basescu despre 2012!!!

Suntem o tara minunata – si ne uitam la televizor!, conchide Ponta.

Traian Băsescu a revenit asupra afirmaţiilor, printr-un mesaj postat azi pe Facebook, în care spune că a susţinut greşti data trimiterii scrisorii de către Comisia Europeană:

Corecţie!
În data de 20.03.2018, am avut o intervenţie telefonică la un post de televiziune susţinând greşit că scrisoarea Comisiei Europene prin care se cereau rezultate concrete în lupta anticorupţie a fost datată 12.07.2012, subliniind că la acel moment eram suspendat.

În realitate, scrisoarea este datată 10.10.2012, dată la care revenisem pe funcţie. Regret sincer eroarea făcută.

Fac precizarea că scrisoarea nu a fost adresată Preşedintelui României, ci Guvernului României, foarte probabil fostului Prim Ministru Victor Viorel Ponta sau ministrului justiţiei, care, alături de CSM, sunt partenerii Comisiei Europene în monitorizarea pe MCV, scrie Train Băsescu pe pagina sa de Facebook.

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here