Caută
Close this search box.

Replica lui Iohannis legată de un posibil «joc politic» dintre el și SRI: Nu am discutat despre ANI

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu a vorbit niciodată cu George Maior, fostul director al SRI, pe tema sesizării Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care se referea la o posibilă incompatibilitate în care s-ar fi aflat atunci când era primar al Sibiului.

„Eu m-am exprimat în repetate rânduri despre calitatea muncii de la ANI, despre aceste aşa-numite coincidenţe. Dar, între timp, am ajuns preşedinte şi se aşteaptă de la mine să fiu un pic deasupra acestor chestiuni şi nu vreau să le reiau aici, dar, dacă sunteţi chiar interesată, puteţi să căutaţi înregistrările cu afirmaţiile mele din anii trecuţi şi o să vă lămuriţi foarte repede”, a spus Iohannis.

La remarca unui jurnalist că ar exista speculaţii că actualul ambasador în SUA, George Maior, pe atunci şef SRI, „a făcut un joc politic”, Iohannis a susţinut că nu are cunoştinţă despre acest lucru.

„Nu am discutat niciodată cu domnul Maior aceste chestiuni. Nici nu cred că este interesant acum să discut eu cu domnul Maior, discutăm chestiuni de parteneriat româno-american, dezvoltarea lui, partea economică”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Claudiu Manda (PSD), preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a declarat marţi că a primit un răspuns de la SRI în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, și presupsa incompatibilitate, sesizată de ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri