Caută
Close this search box.

Hamas a primit şi studiază o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a indicat sâmbătă dimineaţa că „studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în luptele din Fâşia Gaza şi a eliberării ostaticilor, transmite AFP.

„Astăzi, Hamas a primit răspunsul oficial din partea ocupaţiei sioniste la poziţia noastră, care a fost predată mediatorilor egipteni şi qatarezi pe 13 aprilie. Mişcarea va studia această propunere şi va trimite răspunsul odată ce studierea sa va fi finalizată”, a declarat Khalil al-Hayya, numărul 2 al filialei politice a Hamas pentru Fâşia Gaza, într-un comunicat.

Hamas a indicat într-o declaraţie din 13 aprilie că şi-a prezentat răspunsul mediatorilor egipteni şi qatarezi cu privire la un armistiţiu propus cu Israelul în Fâşia Gaza, insistând asupra unei încetări permanente a focului. Fără a respinge în mod explicit conţinutul proiectului de armistiţiu, Hamas şi-a reafirmat „cererile”, şi anume „o încetare permanentă a focului”, retragerea armatei israeliene „din toată Fâşia Gaza”, „întoarcerea persoanelor strămutate în zonele şi locurile de reşedinţă ale acestora şi „intensificarea intrării ajutorului umanitar”.

Cu toate acestea, Israelul se opune în mod deosebit unei încetări permanente a focului, insistând în schimb asupra unei pauze de câteva săptămâni în lupte pentru a realiza apoi, de exemplu, o operaţiune la sol în Rafah şi refuză să se retragă de pe întreg teritoriul.

Această contra-propunere, ale cărei detalii nu sunt cunoscute, vine în momentul în care o delegaţie egipteană a sosit vineri în Israel pentru a încerca să impulsioneze negocierile. Potrivit presei israeliene, delegaţia încearcă să relanseze negocierile aflate în impas de câteva săptămâni şi să pledeze pentru un acord de armistiţiu care să implice eliberarea ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza.

The post Hamas a primit şi studiază o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri