Gabriela Firea, primarul Capitalei, a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis, care s-a plâns de traficul infernal din București, atacându-l.

Firea afirmând că problema a traficului, n-ar fi de acum şi că Bucureştiul nu se poate compara cu Sibiul, care „are doar 150.000 de locuitori, cât are jumătate dintr-un sector al Capitalei”.

„Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri, domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie, iar eu la Preşedinţie?”, a spus, ironic, Gabriela Firea.

„Am ascultat declaraţia domnului preşedinte Klaus Iohannis. Apreciez că foloseşte bicicleta, sper că nu doar în acest scop, de a se întâlni cu presa la Arcul de Triumf, pentru că şi eu, şi familia mea folosim bicicleta. Aş mai adăuga faptul că este regretabil modul în care domnul preşedinte, ca fost primar al Sibiului, face astfel de afirmaţii, ca o persoană care nu cunoaşte din interior administraţia publică locală”, a declarat Gabriela Firea, la România TV, conform News.ro.

Firea a mai spus că problema traficului aglomerat din Capitală nu este de când a devenit ea primar şi că lucrurile sunt mai complexe şi nu se poate face referire la ele ironic, „în plimbarea bicicletei”.

„Noi am încercat prin Planul de Mobilitate Durabilă să deblocăm toate aceste probleme. Nu se poate compara Bucureştiul cu Sibiul, care are doar 150.000 de locuitori, cât are jumătate dintr-un sector al Capitalei. Sunt probleme complexe si nu se poate face referire la ele ironic, în treacăt, în plimbarea bicicletei (…) Folosind acelaşi ton al domnului preşedinte, ştiţi, există o emisiune celebră în România, /Schimb de mame/. Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri, domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie iar eu la Preşedinţie?”, a mai spus primarul Capitalei, la RTV.

În campania pentru primărie, Firea a promis solemn deblocarea traficului din București.

„Măsuri serioase”

Președintele Klaus Iohannis a ieşit luni seară la o plimbare cu bicicleta prin Parcul Herăstrău. El a spus că traficul din Capitală este infernal, indiferent de vreme şi că se impun „măsuri serioase”.

„Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme. Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic.În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliştilor care l-au aşteptat la Arcul de Triumf.

1 COMENTARIU

  1. isteata fatuca asta( cu schimbatul de joburi), ea prea sa ajunga pres-edinte, iar pe bietul iohanis sa-l faca capra lu’ pandele…
    Insa-raportat la problema- amandoi sunt idioti, carpaci, ei nu inteleg sub nicio forma ca, carpeala este chiar mai scumpa decat un lucru nou, pentru ca carpaceala devine norma si perpetua, la orice este vechi, iar bucurestiul a fost modelat -de la inceput- pe baza ulitelor Fanarului, singura SOLUTIE este O NOUA CAPITALA, facuta dupa toate normele moderne si futuristice, aceasta va fi mult mai ieftin decat carpacelile bucurestiului, care nu se vor termina niciodata…Plus ca bucurestiul a intrat in perceptia mondiala , ca si groapa de gunoi fizica si morala a lumii…Dar cum si firea si iohanis au ca „proiect de tara”, piste pentru biciclisti si datul de jab-uri, unul altuia, totul este normal…Pentru Romania, desigur…

    (iar cu aceasta ocazie dau permisiunea paginii, sa caute si sa posteze ca artico(dintr-o bucata) „celebrul” meu articol „Terra Nova”( scris vreo 10 ani, in urma), unde aratam si de ce, si cum se poate construi o noua capitala, eventual ca Nova Alba, o prelungire a fostei capitale Alba Iulia, spre interiorul tarii, locatie care ar satisface cele mai multe criterii cerute, in aceasta intreprindere…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here