Mai mult de jumătate dintre femeile din România nu au auzit de infecţia cu virusul HPV. Acesta provoacă anual 5% din cele aproape 13 milioane de cazuri de cancer în întreaga lume.

Lipsa informării clasează ţara noatră pe un nedorit loc întâi în Uniunea Europeană, atât în privinţa numărului record de cazuri de cancer de col uterin, cât şi a mortalităţii provocate de această boală.

Medicii infecţionişti au atras atenţia în nenumărate rânduri că virusul HPV este răspunzător de 100% prin cazurile de cancer de col uterin, explică România Actualităţi. Gardasil-9 e vaccinul care te protejează împotriva a patru tipuri de cancer, lansat în România

Instrument digital pentru informarea privind HPV

Cu ocazia Săptămânii mondiale a imunizării în cadrul campaniei „Protejează-i aripile” a fost lansat primul instrument digital menit să-i ajute pe români să-şi verifice şi să-şi îmbunătăţească cunoştinţele cu privire la infecţia cu HPV şi la prevenţia prin vaccinare.

Este vorba de testul HPV Q, un test simplu de realizat format din 19 întrebări, infecţia cu virusul HPV este una dintre cele mai frecvent întâlnite în întreaga lume.

Cercetările în domeniu arată că până la 80% din populaţia feminină activă sexual va fi expusă la un moment dat acestui virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.