Caută
Close this search box.

„Lady Bird” primul film feminist cu adevărat feminist?

Filmul  „Lady Bird”, în regia Gretei Gerwig, câștigător a două Globuri de aur și nominalizat la cinci premii Oscar, va fi proiectat în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival, vineri, 27 aprilie, de la 18:00, la Cinema PRO.

Lungmetrajul „Lady Bird” marchează debutul regizoral al Gretei Gerwig, una dintre cele mai apreciate creatoare a “noului val”care este cea mai tânără regizoare care a câștigat un Glob de Aur și a cincea femeie nominalizată la această categorie. Un alt Glob de Aur i-a revenit actriței Saoirse Ronan, care o interpretează pe Christine „Lady Bird” McPherson, tânără studentă, o rebelă aflată în conflict cu toată lumea.

Acțiunea se petrece în Sacramento, California, în 2002, în contextul precar datorat economiei americane aflată în criză iar filmul este o privire emoționantă a relațiilor care ne modelează, convingerilor care ne definesc și frumuseții acelui loc pe care îl numim cu toții acasă. Filmul aduce în fața spectatorilor complexa relație mamă-fiică, combinând elemente clasice de ‚teenage-comedy,’ cu nuanțe noi și mature. Distribuția este completată de Timothée Chalamet, cunoscut pentru rolul din „Call Me by Your Name”, pentru care a primit câte o nominalizare la Oscar, Globurile de Aur şi Premiile Bafta.

Filmul beneficiază de o amplă si necesară prezentare, categoria film adolescent, fiind o afacere adesea greoaie: agitații sexuale embrionare, relații de părinte-copil combativ și turbulența inimii de prietenie post-adolescentă. Dar oferă cu claritate mesajul, apartenenta la una din cele mai recente teme preferate ale cineastei: feminismul său neapologetic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri