Caută
Close this search box.

Summit SUA – Coreea de Nord: Înalt oficial nord-coreean merge în SUA pentru discuții

Kim Yong-chol, unul dintre cei mai înalți oficiali, apropiat  al liderului nord-coreean, Kim Jong-un, se presupune că va călători în SUA pentru a discuta pregătirile summit-ului dintre Donald Trump și Kim Jong-un, informează BBC.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a declarat că generalul Kim Yong-chol urmează să sosească în SUA miercuri, prin Beijing. Acest lucru ar putea face parte din pregătirea pentru o întâlnire propusă între Kim Jong-un și președintele Donald Trump. Întâlnirea dintre cei doi a fost pusă la îndoială după ce Trump a amânat-o săptămâna trecută. Dar ambele părți au încercat să obțină summit-ul – programat pentru 12 iunie în Singapore – înapoi pe drumul cel bun. Ar fi pentru prima dată când liderul nord-coreean se va întâlni cu un președinte american.

Generalul Kim Yong-chol a fost programată să zboare spre New York miercuri, după ce a vorbit cu oficialii chinezi de la Beijing, a raportat Yonhap, citând surse diplomatice. El ar fi cel mai înalt reprezentant oficial nord-coreean care va vizita SUA din 2000.

Introducerea aparentă a lui Kim Yong-chol la negocieri ar fi semnificativă, deoarece ar sublinia dorința Coreei de Nord de a asigura continuarea discuțiilor. Un fost șef de spion, el a făcut parte din recentele dialoguri diplomatice ale nordului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri