Liviu Dragnea, liderul PSD, declarat, la Antena3, că preşedintele Klaus Iohannis, care a s-a referit luni seară la execuţia bugetară şi a cerut, din nou, demisia premierului Dăncilă, a spus minciuni.

În opinia lui Dragnea, „lista de minciuni” a președintelui poate constitui un atac la siguranţa naţională.

„După părerea mea, ceea ce face președintele Iohannis de o perioadă de timp poate întâlni elementele unui atac la siguranța națională”, a spus Liviu Dragnea la Antena3.

Acum, se pune clar întrebarea: Dragnea forțează o suspendare a președintelui în Parlament?

Dragnea a susţinut că toate datele economice indică o creştere şi o evoluţie pozitivă, iar premierul nu are niciun motiv să demisioneze.

„Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă”, spunea Dragnea la Antena3, conform News.ro.

El a susţinut că, de fapt, toate datele economice indică o creştere.

Dragnea a susţinut, astfel, că au crescut faţă de 2017 încasările la buget, producţia industrială, exporturile, în timp ce datoria guvernamentală este în scădere, iar România are cel mai mic şomaj înregistrat vreodată.
„Indicele Robor – sigur că afectează pe toata lumea, dar, dacă ne uitam pe un grafic, din 2007 şi până în prezent suntem la un nivel foarte scăzut”, a susţinut Dragnea, în timp ce în studioul televiziunii au fost prezentate mai multe grafice, pentru care liderul PSD a spus că îşi asumă responsabilitatea.

„Am auzit că a folosit expresia «e un fel de magie». Şi anul trecut am primit aceleaşi critici, tot de la specialitatea Cotrocenilor, că nu se poate să scazi taxe şi impozite şi să ai creştere economică. S-a dovedit că se poate. Nu e vorba de magie, e un program bine fundamentat. Putem vorbi de magia neagră inclusiv a Guvernului tehnocrat”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus că, în pofida piedicilor puse de preşedinte, PSD îşi va implementa programul de guvernare.

„Suntem în creştere pe toate datele economice, toată evoluţia e pozitivă şi nu ne oprim aici. Cu toate piedicile puse de preşedinte, acest guvern îşi va implementa programul de guvernare. Această ieşire a preşedintelui a avut mai multe obiective – să încerce să justifice cererea de demitere a doamnei Dăncilă, legând-o de nişte date economice false şi de nişte miniciuni. Este foarte greu să nu realizăm că este o implicare politică a preşedintelui, cum nu ar trebui să aibă, constituţional, un preşedinte al României”, a declarat Liviu Dragnea.

Conferință de presă

El a mai spus că a vorbit în această seară cu premierul Dăncilă, iar marţi va avea loc o conferinţă de presă „astfel încât aceste informaţii nereale lansate de preşedinte să fie demontate pentru ca oamenii să nu mai fie speriaţi”.

„Oamenii sunt confuzati din cauza acestor informaţii false repetate la nesfârşit. Doamna Dăncilă nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe domnul preşedinte un program de guvernare care produce efecte bune şi genereaza creştere economică serioasă. Nu are de ce să demisioneze, nu putem să schimbăm premierul de câte ori vrea preşedintele”, a mai spus Liviu Dragnea.

Iohannis a cerut din nou demisia lui Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”. „Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă”, a arătat preşedintele. El a mai spus, comentând execuţia bugetară pe primul trimestru al acestui an, că PSD că este incapabil să ţină ordine în finanţele publice, iar după trei prim-miniştri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea şi lipsa de predictibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.