Elena Udrea, aflată în Costa Rica, a susţinut, joi seară, la Antena 3, că a plâns atunci când a fost condamnat fostul premier Adrian Năstase. „Eu am plâns. Erau mai mulţi oameni de faţă. Nu înţelegeau, că era un adversar. Mie mi se părea grav că o ţară îşi condamnă aşa un fost premier”, a declarat Elena Udrea, conform News.ro.

Elena Udrea recunoaşte: a decis cu bună-ştiinţă să fugă în Costa Rica

Elena Udrea: Probele din dosarul meu, lovite de nulitate

În interviul de peste o oră şi jumătate acordat Antena 3 prin video call, Elena Udrea a susţinut că se va întoarce în România dacă soluţia în dosarul său va fi retrimiterea la instanţa de fond, pentru rejudecare, ea spunând că probele din dosar sunt lovite de nulitate, fiind făcute de SRI.

„Am văzut cum falsifică dosare, cum îşi fac ţinte din oameni şi fabrică dosarele, fabrică probele şi le trimit în instanţele de judecată unde există culoare organizate de SRI.

Indiferent ce ar face SRI sau un procuror, dacă judecătorii ar fi într-adevăr independenţi, nu ar fi parte a acestui sistem, unii dintre ei, ai avea măcar garanţia că ai parte de un proces corect şi o sentinţă corectă. (…) Dacă nu ar exista aceste culoare, am putea avea şansa unei justiţii corecte”, a declarat Udrea.

Elena Udrea: Nu sunt sigură că voi fi condamnată

Întrebată dacă este convinsă că va fi condamnată cu executare, Udrea a răspuns: „Nu sunt sigură că voi fi condamnată pentru că CCR a declarat faptul că toate probele făcute cu ajutorul SRI sunt nule absolut.

Dacă există în apel cazuri de nulitate absolută, cazul se retrimite spre judecare la instanţa de fond. Să am şansa să mă apăr în faţa unei instanţe corecte, care nu este formată din judecători care execută ordinele, este tot ce îmi doresc. Fără discuţie mă întorc în ţară, dacă mi se dă şansa să mă apăr corect. (…)

Mă aştept ca protocolul SRI – ICCJ să fie publicat. Nu este doar situaţia Elenei Udrea. Cazul meu este primul în care trebuie să se decidă într-o astfel de situaţie, cu probe făcute de SRI, dar după dosarul meu vin zeci de alte dosare unde va trebui să se ia o decizie.

Elena Udrea: Probe făcute de SRI

Ce facedm cu aceste dosare cu probe făcute de SRI. DNA a răspuns că a cerut informaţii de la SRI, dar nu a specificat care sunt acestea. Eu nu am fost interceptată. Există o interceptare a altor două persoane din dosar, pe care instanţa de fond a indicat-o în condamnarea mea. Avocaţii mei au cerut retrimiterea dosarului la instanţa de fond pentru ca aceste probe să fie eliminate, iar dosarul să se judece în condiţii de legalitate. Aceasta este soluţia pentru toate dosarele în care s-a lucrat cu SRI”.

De asemenea, întrebată ce îi doreşte şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Udrea a spus că are doar gânduri bune. „Până la urmă, fiecare plăteşte pentru ceea ce face. Nu cred că poţi să faci atât rău cu bună ştiinţă şi viaţa să-ţi întoarcă bine. Cred că undeva va veni un moment în care viaţa o va face să plătească pentru tot răul pe care l-a făcut cu bună ştiinţă”, a afirmat ea.

Elena Udrea a mai spus că este însărcinată în 15 săptămâni şi că va avea fată. Ea a mai spus că este logodită şi că atunci când se va întoarce în ţară se va căsători.

1 COMENTARIU

  1. Haita băsistă poate fi încadrată la “trădători de țara”? Au distrus România, au divizat țara în două tabere,au declanșat şi întreținut un război civil fără arme ! Nu ne mai revenim !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =