Caută
Close this search box.

MH370: Căutarile „Ocean Infinity” se încheie formal

mh 370

Căutările, cu finanțare privată, a zborului MH370 al Malaysia Airlines, care a dispărut în martie 2014, au fost încheiate, informează BBC.

Compania americană „Ocean Infinity” folosea o navă de adâncime pentru a efectua un sondaj timp de 90 de zile pe o suprafață vastă din sudul Oceanului Indian. Căutările  nu au dus la un rezultat palpabil și guvernul Malaeziei declară că nu intenționează să înceapă noi căutări.

Avionul a dispărut pe 8 martie 2014 în timp ce efectua o cursă de la Kuala Lumpur la Beijing cu 239 de persoane aflate la bord. Încă există dezbateri aprige despre modul în care s-a încheiat zborul, iar familiile celor aflați la bord spun că vor să continue eforturile de căutare. Oamenii s-ar putea gândi: „De ce acești oameni continuă să judece despre asta, au trecut patru ani. Este important ca oamenii să-și amintească că MH370 nu este istorie”, a spus Gratian Nathan, a cărui mamă era pe MH370.

Avionul transporta 153 de persoane din China și 38 de malaysieni. Alți pasageri erau din Iran, SUA, Canada, Indonezia, Australia, India, Franța, Noua Zeelandă, Ucraina, Rusia, Taiwan și Olanda. Echipajul, format din 12 persoane, erau toți malaysieni.

„Vânătoarea” după avionul lipsă a constituit una dintre cele mai mari căutări de suprafață și subacvatice din istoria aviației, acoperind mai mult de 120.000 kmp din Oceanul Indian. Piese de resturi au fost găsite în Madagascar, dar nu de corpul principal al avionului.

Căutarea oficială, care implica echipe din Australia, Malaezia și China, s-a încheiat în luna ianuarie a anului trecut.

Căutările „Ocean Infinity”

Căutările cu finanțare privată au fost efectuate de „Ocean Infinity” – o companie cu sediul în SUA. Ea a cercetat o zonă de aproximativ 80.000 kmp folosind o „flotă” de până la opt mini-submarine. Vremea care se deteriorează în zonă, pe măsură ce se apropie iarna, face imposibilă funcționarea în următoarele câteva luni.

Compania a fost de acord să efectueze căutarea neplătită, dar ar fi primit o recompensă de până la 70 de milioane de dolari dacă ar fi găsit resturile. Căutarea a început după ce au fost analizate modelele probabile de deviație ale unor părți ale avionului de pe coasta de est a Africii.

Zborul MH370

Anchetatorii au informații foarte limitate despre ultimele ore ale avionului. Experții încă nu pot ajunge la o concluzie definitivă cu privire la faptul dacă MH370 a rămas sub comanda pilotului sau s-a prăbușit fără control în mare. Fiecare dintre aceste două scenarii sugerează diferite domenii de căutare. Motivele pentru care pilotul a deviat avionul de pe traseul de zbor regulat și în jos într-o zonă îndepărtată de ocean sunt încă necunoscute, deoarece majoritatea echipamentelor de comunicații de la bord au fost oprite.

La începutul acestei luni, anchetatorii australieni au respins faptul că avionul a fost în mod deliberat deviat de pilot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri