Proiectul de hotărâre care prevede ca Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi Societatea Comercială Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) să fie transferate la Compania Municipală Energetică SA a fost aprobat, joi, în şedinţa CGMB, informează Mediafax.

În insolvență, RADET oferă și 19 salarii compensatorii angajaților care pleacă voluntar

„Se aprobă de principiu transferul afacerii RADET Bucureşti către o entitate desemnată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Entitatea desemnată de către CGMB în acest sens este Compania Municipală Energetică Bucureşti SA”, prevede documentul.

PSD Bucureşti înghite Radet şi Elcen

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi „pentru” şi 7 abţineri.

Prin acelaşi proiect, se abrogă hotărârea de Consiliu General din 30 iunie 2018 privind acordul de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei/ Ministerul Energiei şi Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA, la Electrocentrale Bucureşti SA.

„Se aprobă de principiu transferul afacerii ELCEN SA către o entitate desemnată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Entitatea desemnată de către CGMB în acest sens este Compania Municipală Energetică Bucureşti SA”, mai prevede proiectul de hotărâre aprobat joi.

Probleme cu creditorul

Primăria Capitalei spune că planul de reorganiare a RADET trebuie modificat pentru a se asigura un vot pozitiv din partea creditorului majoritar ELCEN.

„Urgenţa rezidă din stadiul avansat al procedurii insolvenţei, în cadrul căreia votul creditorilor asupra planului de reorganizare depus a fost suspendat de ELCEN la cererea comitetului său creditor, sens în care, având în vedere considerentele generale expuse, cele două entităţi trebuie să prezinte planuri de reorganizare compatibile şi coordonate în cele două proceduri de insolvenţă RADET-ELCEN”, se arată în hotărâre.

Potrivit proiectului, ELCEN trebuie să vină cu un plan de reorganizare până în 22 mai, termenul maxim acordat de judecătorul sindic, în caz contrar, ELCEN va intra în faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.