Caută
Close this search box.

CM 2018. Brazilia-Germania, marea răzbunare a destinului. Tabloul optimilor

În urmă cu 4 ani, la ”Mondialul” găzduit de Brazilia, titlul suprem a fost câștigat, pentru a patra oară în istorie sa, de Germania. Și nu a fost câștigat oricum. În semifinala dispuitată la Belo Horizonte, naționala Germaniei a zdrobit, pur și simplu, Brazilia, cu un scor de coșmar, 7-1 și cu 5-0 la pauză.

Pentru întreaga Brazilie a fost o adevărată tragedie. Un dezastru istoric, care nu a putut fi uitat și nu poate fi uitat vreodată, Brazilia fiind stopată din drumul său către al 6-lea titlu mondial, pe care toată lumea îl aștepta la al doilea turneu final găzduit chiar în țara lui Pele. Numai că Brazilia nu a fost sortită să câștige la ea acasă, a cucerit Cupa Mondială oriunde, numai la Rio nu : în Suedia, Chile, Mexic, SUA și Japonia/Coreea de Sud…

De data acesta, nu Brazilia s-a răzbunat în optimi de finală, ci destinul a răzbunat Brazilia într-un mod mult mai cumplit. Germania nu a plecat fiind învinsă de o echipă mare, cu palmares, gen Spania, Franța, Argentina sau Brazilia. germania a fost umilităm dde Coreea de Sud, care nu înseamnă nimic în fotbal.

…Coreea de Sud care a aplicat, miercuri, cea mai cumplită corecție din istoria Germaniei, învingând cu 2-0 (așadar, nu la limtă !) echipa lui Neuer, Ozil și Loew.

Niciodată o campioană mondială en-titre nu a fost învinsă la turneul final de o echipă din Asia.

Niciodată o campioană mondială en-titre, cu mai mult de un titlu câștigat, nu a fost eliminată din prima fază în urma unei înfrângeri cu o echipă din afara Europei.

Germania s-a calificat, nota bene, în 12 din semifinalele  ultimelor 16 ediții ale Campionatului Mondial de fotbal. Acum nu ajunge nici măcar în optimi de finală. Nu are rost să mai continuăm. Germania trăiește cea mai mare rușine din întreaga ei istorie fotbalistică

A fost:

Serbia – Brazilia 0-2 (Paulinho 36, Silva 68), Elveţia – Costa Rica 2-2 (Dzemaili 31, Drmic 87 / Waston 56, Sommer aut. 90+3), Brazilia și Elveția merg mai departe, în această ordine, din Grupa E. Mexic – Suedia 0-3 și Coreea de Sud – Germania 2-0 în Grupa F, din care Suedia și Mexic se califică, în această ordine, în optimi.

Meciurile din optimi arată astfe, până în acest moment :

  • Franța – Argentina, 30 iunie, ora 17:00;
  • Uruguay – Portugalia, 30 iunie, ora 21:00;
  • Spania – Rusia, 1 iulie, ora 17:00;
  • Croația – Danemarca, 1 iulie, ora 21:00;
  • Brazilia – Mexic, 2 iulie, ora 17:00;
  • Suedia – Elveția, 3 iulie, ora 17:00;
  • Columbia va juca cu locul 2 dintre Anglia și Belgia
  • Japonia va juca cu locul 1 dintre Anglia și Belgia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri