Caută
Close this search box.

Mihai Șora: Dragi şobo, am redactat Raportul de activitate pentru statul paralel. Chiţ-chiţ

Mihai Şora relatează, într-o postare pe Facebook pe care o numeşte ironic „Raport de activitate pentru statul paralel”, acţiunile la care a participat luni, la protestul din Piaţa Victoriei.

FOTO: desen © Luiza & Mihai Șora
(după un model vertebrat și încă liber)desen © Luiza & Mihai Șora
(după un model vertebrat și încă liber)

Şora anunţă, pe ore, programul avut în Piaţa Victoriei, începând cu 19 şi 10 minute, când alături de el şi de soţia sa, „la Girafă erau: patru bunici, trei tineri şi un labrador, băieţelul Andrei (şapte ani) şi mingea dumnealui, doi cetăţeni din Africa de Sud, cinci-şase stâlpi, prietena noastră Cătălina”.

„La ora 19 şi 44 de minute, câţiva jurnalişti m-au întrebat: „Ce vă face să veniţi în faţa Guvernului?”, iar eu am răspuns: „O conştiinţă de cetăţean”. După ce au plecat jurnaliştii, am mai vorbit cu un domn apărut între timp, căruia nu i-am aflat numele (dar pe care l-aş recunoaşte după tricoul cu dungi)”, continuă Mihai Şora.

El povesteşte că apoi l-a admirat „pe băieţelul Andrei (şapte ani) care a desenat mai multe vise pe trotuar, cum ar fi: o inimă, un resort, numeralul 102 (cu cretă verde) şi cuvântul #rezist (cu cretă roz)”.

„La ora 21 şi 26 minute, ne-am deplasat protestul spre centrul Pieţei, unde erau mai mulţi cetăţeni cu telefoane aprinse. După ce ne-am îmbrăţişat cu doamnele cetăţene şi am dat mâna cu domnii cetăţeni, ne-am vărsat năduful spre clădirea de vizavi, înfăşată în drapelul României”, continuă Mihai Şora.

De asemenea, relatează că în jurul orei 22:00 au decis să plece din Piaţă, dar a făcut o escală lă la Muzeul Ţăranului Român.

„Intrând în incinta respectivă, am descoperit un milion de cetăţeni şi cetăţene aşezaţi la mesele lor respective (milionul acela care ne lipseşte în Piaţă şi care ar fi suficient pentru ca #FărăPenali)”, remarcă filosoful, potrivit News.ro.

El mai anunţă şi ora la care a intrat în bloc şi ce a găsit în cutia poştală, încheind cu formula:

„Dragi şobo, acum e trecut de miezul nopţii. Cu sprijinul tehnico-logistic al Luizei, am terminat de redactat acest Raport de activitate pentru statul paralel şi vă doresc noapte bună. P.S. Chiţ-chiţ”, aluzie la faptul că Liviu Dragnea i-a numit „şobolani” pe câțiva protestatari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri