Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a transmis, duminică, un mesaj de condoleante după moartea comandorului Ion Stăiculescu.

”Condoleanţele mele familiei şi colegilor domnului comandor Ion Stăiculescu. Am avut ocazia să zbor de mai multe ori cu dânsul în misiuni delicate de salvare, iar plecarea prematură a domnului comandor dintre noi este, fără îndoială, o pierderea mare şi grea pentru familia acestuia şi pentru Forţele Aeriene Române. Odihnească-se în pace!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Comandantul Grupului 90 Operaţional din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, comandorul Ion Stăiculescu, aflat în misiune în Franţa, a decedat, sâmbătă, în camera de hotel în care era cazat. El a fost găsit de colegi inconştient şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cazul este cercetat, potrivit procedurilor, de autorităţile judiciare franceze.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe după moartea comandorului Ion Stăiculescu afirmând că ”s-a grăbit să zboare acolo unde îi plăcea cel mai mult…dincolo de nori”.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia franceză, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului.

Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experienţă de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manşa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

Ofiţerul, în vârstă de 55 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1986. Era căsătorit şi avea un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.