Caută
Close this search box.

Negoiţă: «E o idee greşită să îl suspendăm pe Iohannis». Dragnea tace; lideri PSD din teritoriu cer suspendarea

Robert Negoiţă, vicepreşedintele PSD, a declarat că declanşarea procedurii de suspendare a preşedintele Iohannis, dacă nu o va revoca din funcţie pe şefa DNA, ar fi ”o idee greşită”.

Liderii din teritoriu cer însă suspendarea, însă, decaomdat, Dragnea tace.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a evitat să comenteze subiectul suspendării. ”Azi discutăm despre miting”, a declarat el sec, înainte de începerea şedinţei CEx PSD, conform HotNews.

Consider că e o idee greşită să îl suspendăm pe preşedinte pentru chestiunea asta. Pe reglementarea actuală, indiferent pe cine am pune acolo, riscul de abuz este foarte mare, tentaţia de abuz este foarte mare. Reglementările trebuie făcute în Parlament, unde avem majoritate. Faptul că nu se întâmplă treaba asta e o chestiune nu mă mulţumeşte foarte mult.(…)Eu militez foarte mult pe o Românie şi pentru a normaliza România. Atunci când argumentele sunt într-o direcţie şi instituţiile sunt de asemenea într-o direcţie eu cred că toată lumea se va conforma până la urmă”, a susţinut Negoiţă înainte de începerea şedinţei CEx PSD, citat de Mediafax.

Sunt însă lideri de organizații PSD care susțin că singura soluție este suspendarea preşedintelui iohannis, în cazul în care acesta nu o revocă pe șefa DNA.

De pildă, deputatul Ioan Dîrzu, liderul PSD Alba, anunţă că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE.

Şi Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a declarat că, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, atunci trebuie declanşată procedura de suspendare.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, şi îi cere lui Iohannis să emită decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Până acum, Iohannis nu a comentat niumic legat de decizia CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri