Caută
Close this search box.

Raiduri israeliene au lovit pozițiile Hamas din Gaza

Avioanele israeliene a lovit 25 de ținte islamiste Hamas în Fâșia Gaza, în primele ore ale zilei de miercuri după ce militanții Hamas au lansat zeci de rachete pe teritoriul israelian, a declarat armata, informează Reuters.

Doi bărbați Hamas au fost răniți ușor în Fâșia Gaza, au spus locuitorii. Nu au fost raportate victime în Israel după una dintre cele mai intense barajuri recente de lansări de rachete și de lovituri aeriene israeliene. Sirenele de raid aerian și aplicațiile de avertizare telefonică din Israel au sunat în timpul dimineții.

Armata număra 30 de rachete și coji de mortar trase spre teritoriul israelian și a spus că scutul său anti-rachetă de la Iron Dome a interceptat șapte rachete.

De la ultimul război cu islamiștii Hamas, dominanți în Gaza, în 2014, Israelul a intensificat eforturile pentru a preveni atacurile transfrontaliere, precum și îmbunătățirea și investițiile în tehnologii pentru detectarea și distrugerea tunelurilor de gherilă.

În ultimele săptămâni, palestinienii au aruncat peste graniță cărbune și cârpe încinse pentru a incendia terenuri agricole și păduri. Cel puțin 127 de palestinieni au fost uciși de trupele israeliene în timpul demonstrațiilor de masă de-a lungul frontierei din Gaza începând cu 30 martie, iar bărbații care trimit torțele peste gard cred că au găsit o nouă armă eficientă.

Tacticile mortale ale Israelului în confruntarea cu protestele săptămânale de vineri au condus la condamnarea internațională. Palestinienii spun că protestele sunt o revărsare de furie de către oameni care solicită dreptul de a se întoarce la casele lor, familiile lor au fugit sau au fost conduse de la fondarea Israelului în urmă cu 70 de ani.

Israelul declară că demonstrațiile sunt organizate de grupul islamist Hamas care controlează Fâșia Gaza și dreptul Israelului de a exista. Israelul declară că Hamas a provocat în mod intenționat violența, fapt negat de Hamas.

Aproximativ două milioane de persoane trăiesc în Gaza, majoritatea descendenților apatrizi ai refugiaților din ceea ce este acum Israel. Teritoriul a fost controlat de Hamas pentru mai mult de un deceniu, timp în care a fost implicat în trei războaie împotriva Israelului. Israelul și Egiptul mențin o blocadă a benzii, invocând motive de securitate, care au provocat o criză economică și prăbușirea nivelului de trai în ultimul deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri