Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş cresc în opţiuni electorale, Liviu Dragnea se prăbuşeşte

klaus iohannis

Klaus Iohannis a explodat în opţiuni electorale după ce a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Preşedinţie, în timp ce Liviu Dragnea s-a prăbuşit.

În acelaşi timp, doi politicieni emergenţi sunt Dacian Cioloş şi Victor Ponta, care trag după ei partidele ale căror lideri sunt.

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (iunie 2018) vine cu modificări importante și radicale. Clasamentul se păstrează în linii generale același, față de precendentul studiu din aprilie 2018, dar cu cifre radical schimbate în dreptul unor lideri politici importanți.

După anunțul oficial al candidaturii pentru un al II-lea mandat de președinte al României, cota președintelui Klaus Iohannis a explodat. El a ajuns la 43% față de 39% în studiul din luna aprilie.

El este urmat la foarte mare distanță de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu doar 22%. De remarcat că președintele Senatului României stagnează în opțiunile de vot, dar cu un scor aproape triplu față de propriul partid  – ceea ce înseamnă că ALDE reprezintă în opțiunea electoratului pur și simplu persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, trebuie menționat faptul că este vorba de omul care poate deveni președintele interimar al României, în cazul în care Coaliția PSD-ALDE-UDMR-Minorități Naționale ar decide suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis în scandalul revocării procurorului-șef al DNA.

În cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, se înregistrează o adevărată prăbușire în opțiunile alegătorilor după cea de-a doua condamnare, în Dosarul angajărilor ilegale de la CJ Teleorman.

Acesta a ajuns la cota 12% – față de 22% în studiul din aprilie (vezi AICI) și deci la jumătate față de aliatul său, Călin Popescu Tăriceanu, dar în condițiile în care PSD continuă să domine scena politică cu 37% .

Practic, Liviu Dragnea are de mai mult de 3 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce autoritar.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile ar fi duminica viitoare a ajuns la 72% din repondenți (cu 11% mai mult față de precedentul studiu) ceea ce înseamnă că evenimentele recente au influențat substanțial opțiunile de vot.

2 răspunsuri

  1. la doar cateva zile, un alt sondaj, care il contrazite -la 180 grade- pe cel de mai sus, ilustrarea situatiei ca Romania este complet pervertita, statisticile( si aceste sondaje) sunt false, fiind comandate cu scopuri propagandistice…Aceasta lipsa de profesionalism in statistica este una dintre cele mai daunatoare laturi ale socialului romanesc, confuzia creata de aceste prognoze nu serveste nici macar celor care comanda minciuna, realitatea poate fi exploziva si ei sunt nepregatiti… S-ar putea ca si plecarea lui taratzeanu in vacanta sa fie tot o cacialma, in realitate( se poate intoarce exact la momentul oportun) toti „supusii” sai (alde) sunt instruiti sa faca jocul lui dragnea, dar poate fi si invers…Oricum hipopotamul de Sibiu, („da-i, drace, sasului, mintea cea de pe urma a adevaratului neamtz!”) nu ar trebui sa-si permita asteptarea, maine , luni e „ziua cea mare”, iar luni dimineata este greu sa-i aduni pe parlamentari, majoritatea inca mahmuri de la betiile incepute vineri…Deci, cand soarele va fi doar de o sulita pe cer, malai mare poate face marele anunt, : 1- Romania este condusa ilegal de la 1947 incoace si rezolvarea si repunerea in legalitate se face prin dizolvarea parlamentului, intoarcere la Monarhie( chiar cu Margareta, daca el nu poate altfel), s.a.m.d., sau (macar) 2- parlamentul Ro. nu este in legalitate din 2009 cand a fost votat (si ratificat chiar de CCR) ca trebuie sa fie format din doar 300 membri, iar repunerea in legalitate, aceiasi, dizolvarea parlamentului, etc.etc., dupa care-peste cateva luni buni- acest nou parlament poate discuta, orice, inclusiv suspendarea sa… Daca nu face asa, iar primul sondaj este corect, ioahanis este terminat, daca al doilea sondaj este corect si dragnea nu crede, el se va arde, oricum -pe termen lung- dragnea este cel care pierde, CU EXCEPTIA daca scoate Ro din UE , sau revine la Monarhie cu duda/ margareta, cu o amnistie generala salvatoare si reintrarea in UE..

  2. ca sa se inteleaga cat de incult-politic si socio-economic, probabil si la modul general- este acest hipopotam care este o drojdie infecta a sasilor, cu ifose de neamt( adica „ordine si disciplina”), este clar ca el ori nu a citit nimic din Max Weber( ilustru sociolog si economist, NEAMTZ, adica de al „lui”-cica!) ori ( dac a citit-cea ce e greu de crezut) indivul acesta, nu-i da niciun credit, mai ales la „Decalogul” sau economic( cu 9 reguli) in care legea a doua( cred) zice ca functiile publice trebuie acordat pe baze meritocratice( pregatire, experienta, REZULTATE, initiative-viziuni,etc.) adica PRIN CONCURS, or aceasta bovina tembela a NUMIT in postul SUPREM al guvernarii, (fara nicio minima evaluare)-doar pentru linistea sa personala- o toapa care s-a dovedit ( si inainte) chiar din prima zi ca sufera -evident- de un fel nedetectat( si nedeclarat oficial) de RETARDARE MENTALA, plus ca are o intens aplecare ( de acord -in mare- naturala, tragandu-ne din alte animale) de a se lasa dominata de masculul Alfa ( aici dragnea)… O tara (si nici macar dintre cele mici si fara resurse) nu poate fi „condusa” de asa pres-edinte si/sau asa pm, acest gunoaie pot sa-si castige existenta la sapa sau la facut smotru, munci respectabile, absolut,daca fiecare isi asuma-sau legea si cutumele sociale il obliga – o functie , o pozitie, o munca, potrivita cu propriile capacitati si nu cu dorintele lor exagerate, absolut iesite din orice tipar de normal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri