Caută
Close this search box.

Spânzurătoare pentru antrenorul care l-a promovat pe Pele

Pare sinistru, de-a dreptul cumplit, dar amenințările de tot felul, chiar și cu moartea, sunt un lucru aproape normal în Brazilia după rateurile echipei naționale de fotbal.

Astfel de amenințări, care au durat luni de zile, a primit în 1966, după World Cup din Anglia, celebrul antrenor brazilian Vicente Feola, care condusese naționala lui Pele, dublă campioană mondială în 1958 și 1962, la ediția britanică a Cupei Mondiale. Din nefericire, Brazilia a fost eliminată încă din grupe, de Portugalia și Ungaria (pierzând la ambele cu 1-3), iar acasă, în America de Sud, străzile s-au umplut de spânzurători – reale – pentru Feola și familia lui. Pe atunci nu exista Internet !

Iar Feola nu era oricine. El a mai condus naționala Braziliei, inclusiv la Cupa Modnială din 1958, turneu final disputat în Suedia, unde Seleção a cucerit primul ei titlu mondial din istorie și unde Vicente Feola a avut curajul de a-l promova pe uun tânăr de numai 17 ani și jumătate. Se numea Edson Arantes do Nascimento, supranumit Pele… (foto fifa.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri